Diari Més

Política

Pere Gomés va demanar un any d'alcaldia a Altafulla a l'EINA i C's

El soci de govern d’Alternativa Altafulla va explorar una possible moció de censura abans de pactar

Pere Gomés (CDC)

Pere Gomés va demanar un any d'alcaldia a Altafulla a l'EINA i C'sCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal de CDC a Altafulla, nou soci de govern d’Alternativa Altafulla (AA), va negociar a dues bandes abans de rubricar el pacte amb l’alcalde, Fèlix Alonso, dilluns passat.

Els regidors del grup municipals de l’Eina-AM i l’únic edil de Ciutadans, Alberto Moreno, van explorar, juntament amb el portaveu convergent, Pere Gomés, la possibilitat de plantejar una moció de censura al govern de Fèlix Alonso. Pere Gomés, va demanar un any d’alcaldia a l’Eina i Ciutadans, en cas d’aconseguir treure de l’executiu a Alternativa Altafulla, asseguren fonts de l’Eina i de Ciutadans.

Segons reconeix Jordi Molinera, regidor de l’Eina, l’assemblea del seu partit va donar-li llum verd per negociar una moció de censura, el passat 30 de març. Durant l’assemblea, 18 militants de l’Eina van autoritzar els representants municipals a negociar una moció de censura, 5 van votar quedar-se a l’oposició i altres 3 van votar l’opció de negociar amb Alternativa Altafulla el retorn al govern.

«Posteriorment, l’1 d’abril, vam mantenir una reunió amb Pere Gomés, on se li planteja la possibilitat», explica Molinera. Les converses, que es van produir entre l’Eina, CDC i Ciutadans, haurien tingut com a escenari, de fet, una cèntrica pizzeria d’Altafulla.

«Nosaltres vam considerar que, abans de negociar els càrrecs, s’havia de negociar un pla d’acció municipal conjunt», explicava ahir Alberto Moreno a Diari Més. Segons Molinera, però, les cartes ja estaven marcades, i poc després, CDC pactava la seva entrada al Govern amb AA.

La renúncia d’Eva Martínez

Eva Martínez (Solidaritat), del grup municipal de l’Eina, va comunicar ahir a l’Ajuntament d’Altafulla que renunciava a la seva de regidora «per raons personals i morals». Donava així per tancada una etapa política de gairebé 9 anys.

«Després de les diferents maniobres polítiques que han esdevingut en aquests últims mesos en l’Executiva i a l’Assemblea de l’Eina, i que han tingut com a desenllaç la ruptura d’un govern que funcionava, la meva reflexió és sentir que no tinc res a veure amb totes aquestes idees, que no tinc res a veure amb les estratègies per aconseguir el poder», diu a la seva carta de renúncia, en clara referència a la darrera assemblea del partit. Atacava, d’altra banda, a l’agrupació d’esquerres: «No puc pertànyer a un grup amb el qual no combrego en res del que es decideix, amb un líder que, tot i tenir talent, no el sap aprofitar adequadament i pot arribar a manipular la informació». Per la seva banda, Molinera agraïa ahir la tasca de Martínez i l’experiència que ha aportat al grup municipal.

tracking