Diari Més

Calafell

L'Ajuntament subvenciona la modernització del comerç local

S'han concedit 26.000 euros i se’n beneficien dotze establiments i empreses de Calafell

L'Ajuntament subvenciona la modernització del comerç local

L'Ajuntament subvenciona la modernització del comerç localCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’Ajuntament de Calafell ha aprovat aquest dilluns la concessió de 26.000 euros de subvencions a la modernització del comerç local de proximitat. Els ajuts corresponen a la convocatòria de 2015, que ara queda resolta, i beneficien dotze establiments i petites empreses del municipi.

Els ajuts formen part del projecte “Calafell Actiu”, que prové de l’anterior mandat municipal i que té la finalitat de facilitar la posada al dia del comerç de proximitat per ser més competitiu. La iniciativa està oberta als establiments de tots els nuclis i barris del municipi.

Aquesta línia de subvencions està orientada, segons ha explicat la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Helena Rubio, Lluïsa Lastra, a potenciar l’activitat econòmica«per fer front a l’actual situació de crisi, que ha afectat a tots els sectors, però molt especialment al petit comerç».

Els ajuts se centren en el nucli de la Platja, ja que el projecte “Calafell Actiu” va sorgir com a compensació pels inconvenients causats per les obres de remodelació del Passeig Marítim de Sant Joan de Déu.

Per poder participar en aquesta convocatòria, els establiments aspirants havien de fer una inversió mínima de 18.000 euros i en podien rebre fins a 3.000 com a subvenció.

Ajudes a la reforma i rehabilitació d'edificis

D'altra banda, el ple de l’Ajuntament de Calafell ha aprovat per unanimitat la concessió d’ajuts a la reforma i rehabilitació d’edificis compresos en l’àmbit del Pla de Barris del nucli antic. Les subvencions corresponen a la convocatòria de 2015 i se’n beneficien quinze immobles.

Els immobles que s’han rehabilitat amb aquests ajuts són els següents:

–Carrer del Pou, núms 19 i 46 –Carrer del Mar, núm 9

–Carrer Torredembarra, núms 2 i 7 –Carrer de l’Aire, núm 1

–Carrer Barceloneta, núms 4 i 6

–Carrer Joan Miró, núm 4

–Carrer Principal, núms 1, 4-6-8, 18 i 46 –Carrer de l’Església, núm 11

Els ajuts a la rehabilitació d’habitatge tenen la finalitat d’afavorir l’ús residencial del nucli antic.

«Es tracta de millorar les condicions d’habilitabilitat en general, però un objectiu molt primordial és tornar al mercat els edificis abandonats», explica el regidor d’Urbanisme, Miguel Ángel Perín. L’objectiu és també«millorar l’estètica dels edificis, tot tendint a unificar-ne l’aparença exterior».

D’altra banda, el ple ha aprovat concedir una bonificació del 95% en l’Impost de construccions, instal·lacions i obres, al projecte de millora del forjat de l’immoble situat al carrer Principal, 1, també al nucli antic i inclòs al catàleg de bens a protegir del vigent Pla General.

tracking