Diari Més

La Fiscalia investiga les subvencions a entitats atorgades al Morell

Els Mossos es personen a l’Ajuntament per requerir documentació sobre això i sobre el contracte de la gespa del municipal

Els Mossos es personen a l'Ajuntament del Morell per reclamar documentació sobre unes presumptes subvencions irregulars

Els Mossos es personen a l'Ajuntament del Morell per reclamar documentació sobre unes presumptes subvencions irregularsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra es personaven aquest dilluns al matía l’Ajuntament del Morell per requerir factures i els documents que justifiquen l’atorgament de subvencions a 14 entitats del municipi. En concret, s’investiguen les ajudes concedides durant cinc anys a més d’una vintena d’entitats culturals i esportives de la població i, a més, el contracte de la gespa de l’estadi municipal, l’import del qual ascendeix a 94.000 euros anuals entre els anys 2007 i 2017. El C.D. Morell va assumir el préstec bancari per pagar la gespa del camp de futbol municipal i és l’Ajuntament del Morell el que abona, mensualment, part de la quota. La investigació, a instàncies d’una denúncia que UPM va presentar a la Fiscalia, se centraria en esbrinar si el club va rebre més diners dels que correspondrien per aquest concepte per part del consistori.

L’alcalde, Pere Guinovart, es mostrava ahir tranquil i confiat amb l’actuació municipal. «Que hi pugui haver algun error administratiu, ho puc admetre, però tots els diners han anat allà on havien d’anar», deia. Segons va explicar el mateix Ajuntament del Morell a través d’un comunicat, els Mossos d’Esquadra es van personar a les nou del matí per demanar, d’una banda, la documentació sobre les justificacions que hagin realitzat catorze entitats del municipi sobre les subvencions rebudes entre els anys 2010 i 2015. Així mateix, a petició de la Fiscalia, es va requerir requerit tota la documentació relativa a la instal·lació de gespa artificial al camp de futbol.

En el comunicat, l’equip de govern manifestava la seva «absoluta predisposició» a col·laborar amb la Fiscalia, i es posava a disposició dels Mossos d’Esquadra. L’Ajuntament assegurava que col·laborarà en tot el procés convençut, però, que els diners lliurats a les entitats, a través de subvencions, han estat utilitzats «per a la finalitat amb la qual van ser concedides», reafirmant així la seva «confiança en la bona gestió de totes i cadascuna» de les entitats.

L’estada dels agents dels Mossos d’Esquadra al consistori es va allargar fins ben bé quarts de dues del migdia. L’alcalde del Morell, Pere Guinovart, deia desconèixer d’on prové la denúncia a partir de la qual el jutge ha requerit tota aquesta documentació. «No en sabíem res i mai ningú ens havia dit res, de fet, no sé si s’origina per un tema polític o prové d’una persona individual, ens hem limitat a facilitar tot el que ens han demanat», deia. «Tot plegat crec que radica a partir del 2015; el grup d’ERC ens va demanar un informe sobre les subvencions esportives que el secretari va redactar, després nosaltres vam tornar a guanyar les eleccions, i no sé si això es va encaixar bé i hem continuat amb la mateixa cleca», insinuava el batlle convergent.

La millor fórmula

«La fórmula del crèdit a deu anys per pagar la gespa del camp del C.D. Morell era l’única per poder-ho assumir», es va justificar Guinovart. «Confio que la justícia faci el que hagi de fer i confio en la gent de la casa, que treballa amb mi dia a dia. Puc admetre que hi hagi pogut haver un error administratiu, però estem tranquils perquè tots els diners van anar on havien d’anar», deia.

tracking