Diari Més

Alternativa Altafulla i CDC signen un acord de «continuïtat»

Els nous socis obtenen 6 regidories i la promesa d’ocupar Urbanisme i Hisenda en un any i mig

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pacte polític entre Alternativa Altafulla i CDC s’escenificava ahir amb la rúbrica d’un acord que assegura la continuïtat dels projectes encetats durant aquest mandat. Al pacte no hi figura cap condició programàtica per part dels nous socis de govern més enllà de la redistribució de carteres amb la qual els convergents s’asseguren, cap a finals de mandat, dues de les regidories de més pes a qualsevol consistori: Urbanisme i Hisenda.

El pacte que, per necessitat, Alternativa Altafulla (AA) ha hagut de signar amb els convergents per garantir un mandat en majoria, atorga les regidories de Turisme i Joventut a Pere Gomés i les d’Acció Social i Gent Gran, Salut i Educació al convergent Xavier Rofas. D’altra banda, Pere Gomés presidirà l’Empresa Mixta d’Aigües d’Altafulla i representarà el consistori en el consell d’administració de la televisió TAC-12. També ho farà en el consell d’alcaldes del Tarragonès quan l’alcalde no pugui assistir. Per la seva part, Xavier Rofas, presidirà el consell escolar.

El document signat ahir compromet a la revisió del pacte de govern d’aquí a un any i mig. Aleshores, CDC assumirà les carteres d’Hisenda i Urbanisme fins a finals de mandat, el 2019. Al mateix temps, Pere Gomés, passarà de ser segon, a primer tinent d’alcalde.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso (AA) i el portaveu convergent, Pere Gomés, es felicitaven ahir per la ràpida entesa entre ambdues formacions.

«L’acord garanteix un govern fort i estable fins al final del mandat», deia Fèlix Alonso. Afegia, d’altra banda, que les diferències sobre el projecte d’urbanització de la Via Augusta a les quals apel·la l’EINA per justificar el trencament del pacte de govern anterior «són només una excusa».

L’EINA exigia la convocatòria d’una consulta popular per decidir la prioritat d’aquest projecte, postura que no comparteix Alternativa Altafulla. L’acord entre AA i CDC recull el compromís de donar la «màxima informació i transparència» en els projectes que afecten el desenvolupament del pla especial de millora de l’espai urbà del Barri marítim en clara referència al projecte de la discòrdia de la Via Augusta– però ho sotmetrà a consulta. L’equip de Govern es compromet a realitzar les consultes que siguin necessàries en el document signat ahir, però només concreta la que se celebrarà al mes de maig per decidir el grau de tancament al trànsit del carrer Martí d’Ardenya.

Alternativa Altafulla i CDC signen un acord de «continuïtat»

Alternativa Altafulla i CDC signen un acord de «continuïtat»Elena Pedrola

tracking