Diari Més

Laboral

El Parlament demana a la Generalitat que intervingui entre Covestro i Ercros i els seus treballadors

La intenció de la mediació és que es mantinguin els llocs de treball

Entrada de l'empresa Covestro, a la Canonja.

El Parlament demana a la Generalitat que intervingui entre Covestro i Ercros i els seus treballadorsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió de Treball del Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat una proposta de resolució presentada pel grup socialista per la qual s’insta al Govern de la Generalitat a mediar entre les empreses Covestroi Ercrosi els treballadors a fi i efecte d’explorar totes les possibilitats per mantenir els llocs de treball actualment existents.

Així mateix, la resolució emplaça al Govern a crear una taula de diàleg per a impulsar un pla industrial de futur entre els agents socials del territori (empreses, sindicats, administracions, etc.) per incentivar la reindustralització de les comarques tarragonines.

Segons ha exposat la diputada socialista Rosa Maria Ibarra, «les comarques tarragonines i ebrenques són de les més afectades per l’atur a Catalunya. No fer res tan sols accentua la gravetat d’aquesta realitat que té la seva vessant més colpidora en els 68.000 aturats censats que tenim a la demarcació».

«Calen solucions i no les podem demorar a d’aquí a 18 mesos ni d’aquí a 18 dies. Volem respostes amb partides pressupostàries concretes. L’anunci recent del tancament de la planta de MDI que l’empesa Covestroté al polígon químic de Tarragona juntament amb la reducció de la producció de clor anunciat per Ercrosa Flix i Vila-seca afegeixen urgència a una resposta immediata», ha emfatitzat la diputada vallenca.

Cal recordar que el tancament de Covestroafectaria els 120 treballadors que té la planta a l’actualitat mentre que la reducció de la producció a Ercrossuposaria la pèrdua d’entre 150 i 200 llocs de treball. La pèrdua d’ocupació en el sector d’empreses auxiliars i proveïdores es quantifica entorn dels 900 llocs de treball. A tot això cal sumar-hi el tancament progressiu de les centrals nuclears catalanes un cop acabin la seva vida útil.

«Davant d’aquest escenari cal prendre la iniciativa i no perdre ni un minut. Per això la resolució expressa la nostra total i absoluta solidaritat amb els treballadors de les empreses afectades per aquests tancament així com donar suport a les negociacions que duen a terme els representants sindicals en defensa dels llocs de treball actualment existents. Els socialistes considerem prioritari impulsar un pla de reindustralització de les comarques tarragonines i creiem, com ahir vàrem expressar a Tortosa, que part dels ingressos que guanyarà la Generalitat via impost sobre les centrals nuclears poden ser utilitzats per aquesta finalitat», ha conclòs Rosa Maria Ibarra.

tracking