Diari Més

Municipal

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp rep 89 projectes de municipis de la província

El pressupost per tots aquests projectes suposa un 518% dels recursos disponibles

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp rep 89 projectes d'inversió de municipis de la província

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp rep 89 projectes d'inversió de municipis de la provínciaAjuntament de Prades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp haregistratun total de89projectes d'inversióper optarals ajutsdel consorci.Aquestes peticions sol·liciten un total de 3.742.896,21 d'euros, però la disponibilitat per aquesta anualitat és de 721.331,08 euros. Per tant, s'ha sol·licitat un 518,89% més dels diners disponibles.L'àmbit territorial del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp per aquest període son les comarques de l'Alt Camp, Conca de Barberà, Priorat, 18 municipis de la comarca del Baix Camp (Alforja, Arbolí, Capafons, la Febró, l'Albiol, l'Aleixar, l'Argentera, les Borges del Camp, Botarell, Colldejou, Duesaigües, Maspujols, Prades, Pratdip, Riudecanyes, Riudecols, Vilanova d'Escornalbou i Vilaplana), 4 municipis de la comarca del Tarragonès (Renau, Salomó, Vespella de Gaià i la Secuita) i 3 municipis de la comarca del Baix Penedès (Bonastre, el Montmell i Masllorenç).

Els ajuts Leader, per aquest període 2014-2020, estan concebuts com a un concurs de projectes d'inversió i per tant es subvencionaran únicament els millors projectes presentats, d'acord amb els barems que es van publicar conjuntament amb l'ordre. En aquests moments s'està revisant la documentació presentada per iniciar el procés de selecció dels projectes que podran ser subvencionats.

Tipologia dels projectes presentats

Destaquen les sol·licituds de projectes de transformació i/o comercialització de productes agroalimentaris, que representen el 38% de les sol·licituds; i els projectes no agroalimentaris (que engloben projectes turístics i Pimes) que representen el 48% de les sol·licituds. Les inversions públiques de millora del patrimoni cultural i natural, les infraestructures que generin activitat econòmica i ocupació i els projectes per la mitigació del canvi climàtic representen el 14%.

Cal recordar que aquesta és la primera convocatòria del període 2014-2020 i que està previst que durant octubre/novembre de 2016 es publiqui la segona convocatòria dels ajuts Leader.

tracking