Diari Més

El Vendrell prepara la 38a edició del Festival de Teatre Infantil i Juvenil del Baix Penedès

Participaran 785 joves en 31 obres diferents

El Vendrell prepara la 38a edició del Festival de Teatre Infantil i Juvenil del Baix Penedès

El Vendrell prepara la 38a edició del Festival de Teatre Infantil i Juvenil del Baix PenedèsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El proper dilluns 4 d’abril, a les 10 del matí, el Teatre Municipal Àngel Guimerà del Vendrell alçarà el teló per donar inici a la 38a edició del Festival de Teatre Infantil i Juvenil del Baix Penedès que, patrocinat per la Diputació de Tarragona, és organitzat i gestionat pel Centre de Recursos Pedagògics del Baix Penedès –del Departament d’Ensenyament-. Els set-cents vuitanta-cinc joves actors i actrius que escenificaran les trenta-una obres programades en aquesta edició estudien a vint-i-un centres escolars d’onze poblacions de la comarca del Baix Penedès, tenen edats compreses entre els tres i els divuit anys i són dirigits i coordinats per una seixantena de professors/es. No s’abaixarà el teló fins al divendres 15 d’abril.

L’art teatral suposa una activitat multidisciplinar i és una eina pedagògica molt potent per a la millora en el desenvolupament de les habilitats expressives oral, corporal, emocional i artística, alhora que referma l’hàbit i el valor del treball en equip mitjançant la constància i la perseverança quan es persegueix un mateix objectiu la qual cosa, de passada, també permet treballar la convivència al centre educatiu tot valorant l’esforç de cadascú. Els joves actors i actrius, primer de tot i amb la direcció del professorat, han hagut d’adaptar o crear el text que pretenen representar, s’han hagut de familiaritzar amb conceptes de l’escenografia i han hagut d’elaborar decorats i espais escènics –en la majoria dels casos amb la col·laboració de les famílies-. Per mostrar-nos les seves arts dramàtiques, aquests infants i joves aniran desfilant per l’escenari del TÀG tot interpretant els seus personatges, però primer hauran d’espolsar-se la vergonya i la timidesa. Aquest esforç serà recompensat perquè no hi ha dubte que la dramatització els facilita un escenari ple de beneficis, en el qual tan important és el domini de la veu com del cos i del gest com a instruments de comunicació.

Amb la posada en escena de l’obra escollida els joves intèrprets guanyen seguretat personal –millorant la seva autoestima i superant les dificultats i les pors-, expressen les seves emocions i els seus sentiments -utilitzant el llenguatge verbal i no verbal- tot prenent consciència del seu cos mitjançant l’expressió corporal, milloren la seva expressió oral per comunicar-se amb més facilitat -mitjançant la dicció, la fluïdesa, l’entonació, l’expressivitat i la claredat en l’ús del vocabulari adequat a la seva edat-, reforcen i incentiven la seva creativitat, la imaginació, la memòria, la concentració, la responsabilitat... I tot plegat, el fet d’escenificar el resultat del seu treball en un espai professional com és el TÀG els proporciona el valor afegit de viure una experiència inoblidable.

Un cop tancada la inscripció per poder-hi assistir com a espectadors i espectadores, hi ha assegurada una nombrosa afluència d’alumnat i professorat dels centres escolars que hi actuen com de d’altres centres que els volen donar suport.

El Festival va dirigit, bàsicament, a la població escolar, tot i que és obert a tothom. L’entrada és gratuïta, però des de l’organització no es pot garantir que sempre quedin localitats disponibles per als familiars dels joves actors i actrius. Cada dia s’inicien les representacions a les 10 del matí.

El Consell Comarcal del Baix Penedès subvenciona una part del transport dels actors i actrius, l’Ajuntament del Vendrell dóna suport logístic i proporciona el local per a celebrar-hi les representacions.

tracking