Diari Més

Agricultura

Convoquen eleccions als Consells Reguladors de les DO

Ja es poden presentar les candidatures i al juliol es cosntituiran les comissions rectores i s'escolliran els presidents dels consells reguladors.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat, avui, l’Ordre del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) per la qual es convoca les eleccions als òrgans de govern de la majoria dels consells reguladors de les Denominacions d’Origen Protegides (DOP) i de les Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP) de Catalunya.

En concret, es tracta d’una convocatòria conjunta als 16 consells reguladors següents:DOP Arròs del Delta de l’Ebre,DOP Avellana de Reus,IGP Calçot de Valls,IGP Clementines de les Terres de l’Ebre,DOP Fesols de Santa Pau,DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya,IGP Llonganissa de Vic,DOP Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya,DOP Oli del Baix Ebre-Montsià,DOP Oli de l’Empordà,DOP Oli de Terra Alta,IGP Patates de Prades,IGP Pollastre i Capó del Prat,IGP Poma de Girona,DOP Siurana iIGP Torró d’Agramunt.

Els Consells Reguladors es constitueixen com a corporacions de dret públic a les quals s’atribueix la gestió de les DOP i de les IGP i tenen, entre les seves funcions: fomentar ala DOP o IGP pròpia i adoptar els mecanismes necessaris per a garantir l’origen del producte i llurs processos de producció, elaboració i comercialització.

En aquest procés electoral ara convocat s’ha d’escollir els vocals que formaran les comissions rectores de cadascun dels consells reguladors, un dels quals en serà el president. El nombre de vocals a elegir oscil·la entre 4 i 12, depenent del consell regulador.

Les candidatures podran ser proposades per les federacions representatives del món agrari cooperatiu, les organitzacions professionals agràries, i les organitzacions empresarials, o aportar com a avaladors un mínim del 5% del total d’electors registrats.

El procés electoral que s’inicia avui amb la publicació de la convocatòria al DOGC, i que finalitzarà entre juny i juliol amb la constitució de les noves comissions rectores i l’elecció dels presidents dels consells reguladors

tracking