Diari Més

Banyeres del Penedès

CDC justifica la seva marxa del plenari per un incompliment d'un acord de la Junta de Portaveus

Se senten «enganyats» després que en la reunió de portaveus s'havia demanat fer un ple breu i el primer tinent d'alcalde iniciés al una rèplica d'un full informatiu que els convergents havien repartit al desembre

El Govern de Banyeres critica la marxa del regidors de CDC

El Govern de Banyeres critica la marxa del regidors de CDCRedacció

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal de Convergència de Banyeres del Penedès ha donat explicacions després que tots els seus membres marxessin enmig de l'últim ple. «Ens vam veure legitimats a abandonar la sala per diversos motius», constaten.

Des de CDC, expliquen que en la junta de portaveus prèvia al ple «es va informar el nostre portaveu que el Secretari actual de la corporació cessava en el seu càrrec. I tant el mateix secretari com l’equip de govern ens van fer una petició que fóssim breus en les nostres intervencions per tal de facilitar la transcripció de l’acta al secretari sortint».

El grup municipal afegeix que, seguint el que s'havia acordat, van fer intervencions concises i van «renunciar a fer cap intervenció en l'apartat de precs i preguntes a fi i efecte de no allargar el ple».

«La nostra sorpresa va ser quan, fent cas omís de la petició feta pel secretari i pel mateix equip de govern, del qual en forma part, el tinent d’alcalde, mostrant una total ignorància del funcionament dels plens, va iniciar una rèplica del nostre full informatiu PARLEM-NE, que es va repartir al desembre de l’any passat», relaten els convergents.

Després d'aquest fet, el grup municipal va abandonar la sala de plens. Justifiquen la seva actuació, ja que «el punt que tanca els Plens Ordinaris és la part de control de l’equip de govern, per part de l’oposició, i que ve reflectida en l’apartat de precs i preguntes, al qual vam renunciar i per tant no hi havia més punts a tractar ni a debatre».

A més a més, denuncien que es van «sentir enganyats, perquè se’ns va demanar que fóssim breus en les nostres intervencions com a deferència al secretari i, en un acte de bona fe, així ho vam fer, en canvi ell no va tenir cap mania en allargar el Ple eximint unes explicacions que en cap moment li havien estat demanades i que no eren ni urgents ni necessàries».

I puntualitzen que «perquè pel poc que vam sentir no eren explicacions sinó més aviat acusacions. Com si en lloc d’estar al govern estigués a l’oposició. El Sr. Benach hauria de saber que el que li correspon ara és governar i donar explicacions de com ho fa i no pas acusar a equips de govern anteriors. Els governs anteriors ja van donar les seves explicacions en el seu moment».

«Sabem encaixar les crítiques, i així ho vam fer durant el mandat anterior, i ho seguirem fent en el futur. Però encaixarem les crítiques, no pas les acusacions basades en fal·làcies i mitges veritats», remarquen els convergents.

tracking