Diari Més

Arxivada la causa contra la poetessa Dolors Miquel pel parenostre 'ofensiu'

Ho ha confirmat Advocats Cristians, que va presentar la denuncia i que considera que la causa s'ha tancat 'en fals'

La poetessa Dolors Miquel el moment en què ha recitat el poema que va fer abandonar Alberto Fernández l'acte.

Obren diligències contra la veïna de Torredembarra Dolors Miquel, pel poema 'Mare Nostra'ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat número 26 de Barcelona ha decidit arxivar la causacontra la poetessa Dolors Miquel per la lectura del poema ‘Mare Nostra’ el 15 de febrer en el transcurs de l’acte d’entrega dels premis Ciutat de Barcelona, segons ha informat l’Associació Espanyola d’Advocats Cristians (AEAC), que va ser qui va presentar la denuncia. Aquesta entitat considerava que el poema era una vexació de l’oració cristiana ‘Pare Nostre’ i en aquest sentit opina que la poetessa podria haver comès un delicte contra els sentiments religiosos. De la mateixa manera, l’entitat pensa que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, podria haver comès un delicte per omissió del deure de perseguir delictes.

L'Associació consideraque el tancament de la causas'ha produït 'en fals' «abans, fins i tot, de què puguin personar-s'hi les acusacions particulars». En un comunicat, l'Associación Española de Abogados Cristianosconfirma que té la intenció de demanar la reoberturad'actuacions al considerar que s'haarxivat la causa de manera «precipitada».

Cal recordar que els fets que es denuncien van tenir lloc el 15 de febrer, en el marc de l’acte d’entrega dels premis Ciutats de Barcelona a l’Ajuntament de la capital catalana. La poetessa Dolors Miquel va recitar el poema ‘Mare Nostra’, que va provocar que el cap del PP a l’Ajuntament, Alberto Fernández Díaz, abandonés la sala.

Entitats com les dues denunciants van considerar una «burla per als catòlics» el poema, que pren l’estructura del l’oració ‘Pare Nostre’ per emfatitzar el paper de la dona en tant que creadora de vida.

L’acte va generar una polèmica intensa amb detractors i partidaris del poema i la poetessa. Entre els últims s’hi compten tant el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que va defensar la separació entre art i conviccions religioses, com l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per a la qual la cultura s’ha d’expressar «sense por a la censura».

tracking