Diari Més

L'actor Quim Masferrer portarà 'Temps' a la Festa Major de Valls

El protagonista del programa 'El Foraster' serà al Centre Cultural el 22 de juny

Quim Masferrer durant l'espectacle 'Temps'.

L'actor Quim Masferrer portarà 'Temps' a la Festa Major de VallsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Festa Major de Sant Joan de Valls va prenent cos amb un nou anunci, en aquest cas el de l'espectacle 'Temps' de l'actor i presentador Quim Masferrer. El Centre Cultural acollirà el muntatge de l'exGuerrilla dimecres 22 de juny en una funció que començarà a les 21 h. Les entrades sortiran a la venda el proper dimecres 6 d'abril a les 6 de la tarda.

Quim Masferrer necessitava una excusa per plantar-se a l'escenari«amb la màxima llibertat possible per poder dir el que volgués». I li va passar pel cap una idea perquè el públic ho entengués i el deixés fer: encarnar un home moribund que explicaria el que li passés pel cap durant els seus últims 90 minuts de vida. Va trucar Ramon Fontserè, ara mateix joglar major, i va néixer 'Temps', un espectacle estrenat al reconegut festival Temporada Alta, de Girona, fa dos anys i que és una delícia, un xou d'ànima beckettiana que ens mostra un Masferrer com no l'hem vist mai, tragicòmic.

Masferrer no nega la influència de Beckett, dels Vladimir i Estragon de 'Tot esperant Godot' ni del geni irlandès Krapp, el seu «punt existencialista», de fer teatre a partir del clown. Deixa clar que 'Temps' és «una tragicomèdia amb majúscules», on el seu protagonista sense nom no deixarà canya dreta alhora que s'enfrontarà amb dissimulada serenor a la mort. Hi haurà, doncs, un punt de misticisme, de por.

Després dels seus anys a Teatre de Guerrilla i del primer espectacle en solitari, 'El xarlatan', que ha fet més de 150 bolos, Masferrer necessitava tocar nous registres. Per això va 'contractar' Ramon Fonteserè, dels Joglars, perquè«a banda de la catarsi humorística, volíem tocar l'altre costat». L'actor i director el va ajudar a rematar el text i a pujar el xou.

Tanmateix, Masferrer sap que 'Temps' no hauria estat possible sense 'El xarlatan'. Necessitava seguretat, passejar-se sol per l'escenari sense por. I, és clar, una base sòlida de públic amb ganes de veure'l. Després de l'èxit d''El foraster', recentment guardonat amb un premi Zapping a la qualitat audiovisual, era el moment de portar aquesta cirereta als escenaris. Els fans del programa de TV3 han de saber que se sorprendran, que trobaran un altre Masferrer. No és el pagesot poca-solta que sempre hem vist, sinó un home que és a punt de dinyar-la, que sap que se n'anirà a l'altre barri quan acabi la funció. I això no ho sap fer qualsevol actor.

Ramon Fontserè fa amb la direcció de 'Temps' un salt temporal i retorna als inicis de la seva carrera, quan exercia d’ajudant de direcció a la companyia La Gàbia Teatre i més endavant s’ocupava de la direcció d’un vodevil d’Eugène Labiche amb la companyia 5è.B sorgida de l’Institut del Teatre de Vic. Des de llavors ençà, ha destinat el seu temps a la seva carrera com a actor a Joglars, a la literatura, el cinema i la televisió.

Entrades

Les entrades per a l'espectacle de Quim Masferrer es venen a partir del proper dimecres 6 d'abril a les 6 h de la tarda a través del web ticketea.com les 24 hores, per telèfon a través del 902 044 226, i a les taquilles del Teatre Principal, al carrer Jaume Huguet de Valls. Aquesta setmana les taquilles del Principal realitzen l'horari habitual dimecres a la tarda de 18 a 21 h, i divendres al matí de 12 a 13.30 h.

tracking