Diari Més

BCN World

El Parlament debatrà la setmana que ve sobre la possible derogació de BCN World

JxSí, PSC i PPC s'oposen a la proposició de llei presentada per Catalunya Sí Que Es Pot

Solar gegant on es construiria el BCN World, als peus del Port Aventura.

El Parlament debatrà la setmana que ve sobre la possible derogació de BCN WorldCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ple del Parlament de la setmana que ve tindrà, probablement, dos moments d'especial interès mediàtic. La moció de la CUP que pretén refermar el compromís dels grups independentistes amb la resolució aprovada el passat 9 de novembre –i suspesa posteriorment pel Tribunal Constitucional- i el debat de totalitat sobre l'ampliació del Centre Recreatiu Turístic (CRT) de Vila-Seca i Salou. La Junta de Portaveus ha situat en l'ordre del dia del Ple la proposició de llei de Catalunya Sí Que Es Pot, que reclama la derogació del projecte de BCN World, aprovat la legislatura passada per CiU i PSC, amb l'abstenció de PPC i C's. Socialistes i populars han presentat una esmena a la totalitat, com també ho ha fet JxSí, que no vol caure en contradiccions internes i ha decidit tombar qualsevol proposta sobre aquest projecte fins que ERC, CDC i els independents que formen part del grup no consensuïn una posició comuna.

Ara fa dues setmanes, en la primera reunió del Consorci Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou des que es va formar el nou executiu català, el Govern va llançar un missatge de tranquil·litat. El secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó (ERC), va marcar com a «prioritari»el debat sobre l'ampliació del CRT, va assegurar que redefinint el projecte es generarà un major consens, tant social com polític i parlamentari. Aquest mateix dimarts, el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha explicat a Catalunya Ràdio que les discrepàncies entre ERC i CDC es mantenen pel que fa a BCN World, però el Govern treballa per aconseguir arribar a un acord per no deixar escapar una «oportunitat»de negoci com aquesta.

El més probable és que la proposició de Catalunya Sí Que Es Pot ni tan sols arribi a debatre's en comissió. Els 89 vots que sumen entre JxSí, PSC i PPC són suficients per tombar-la i caldrà veure quina decisió pren C's que, tot i criticar el projecte, es va acabar abstenint en la votació definitiva al Ple. Els vots de la CUP, frontalment en contra d'un projecte«especulatiu»com el de BCN World, podrien ser els únics que acompanyessin als de la confluència d'esquerres.

tracking