Diari Més

Infraestructures

La Móra encara no té gas ciutat per endarreriments en les obres

Els veïns de la Móra diuen que falten els permisos i l’Ajuntament d’Altafulla diu no saber-ne res

Obres al carrer de l'Alt Empordà, on estan instal·lant les canonades de gas ciutat.

La Móra encara no té gas ciutat per endarreriments en les obresCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Móra està en obres des de fa uns mesos per instal·lar les canonades que permetran fer arribar el gas ciutat a la urbanització. És un projecte que hauria d’haver acabat durant el 2015 però que ha patit retards per diferents motius. Entre ells, com expliquen des de l’empresa Gas Natural, per tal de fer arribar el gas a La Móra, cal rebre l’autorització de l’Ajuntament de Tarragona, que ja tenen, i de l’Ajuntament d’Altafulla. Segons el president de l’associació de veïns de La Móra, Francesc Garcia, l’Ajuntament d’Altafulla, a qui pertany el terme de Tamarit, no ha entregat encara els permisos necessaris per realitzar les obres i, per tant, encara no es pot fer passar el gas, tal com l’han informat des de Gas Natural.

L’Ajuntament d’Altafulla però, afirma no tenir constància de què Gas Natural hagi realitzat cap petició. Segons l’alcalde de la localitat, Fèlix Alonso, «això és mentida. Ja ho vaig consultar i a nosaltres no se’ns ha demanat res». L’alcalde explicava que des de l’Ajuntament voldrien accelerar el procés el màxim possible, però que, de moment no hi poden fer res. «Ens intenten passar el mort a nosaltres. Només ens hem queixat de la instal·lació de Fibra Òptica, perquè la volen fer passar per la Vil·la Closa, que és bé cultural d’interès nacional», afirmava Alonso.

Segons Garcia, Gas Natural ha informat que la instal·lació hauria d’estar acabada abans de l’estiu. A dia d’avui, ja hi ha alguns carrers on s’han acabat de posar les canonades, i d’altres que encara estan en obres, com el carrer de l’Alt Empordà, el Ripollès i Cerdanya. Des de Gas Natural admeten que, amb la compra de canalitzacions de Repsol, han canviat les inversions i això podria haver contribuït al retard. Tot i així, expliquen que van augmentar la inversió un 63’2%, un total de 16 milions d’euros a la demarcació de Tarragona durant el 2015.

Altres pobles es troben en una situació similar a La Móra, com és el cas d’Almoster, que també havia de tenir la instal·lació acabada abans de 2015. El retard es deu a què s’han pogut instal·lar totes les canonades fins a l’entrada del poble, però ara cal el permís administratiu per continuar-les fins al nucli antic, on ja hi ha les canonades perquè les va instal·lar l’Ajuntament.

tracking