Diari Més

Turisme

Setmana Santa situa l'ocupació hotelera al voltant del 80% a la Costa Daurada i a les Terres de l'Ebre

Els establiments turístics estaven pendents de les reserves d'última hora

Setmana Santa situa l'ocupació hotelera al voltant del 80% a la Costa Daurada i a les Terres de l'Ebre

Setmana Santa situa l'ocupació hotelera al voltant del 80% a la Costa Daurada i a les Terres de l'EbreRafael López-Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els establiments turístics del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, que estaven pendents de les reserves d’última hora i la meteorologia, finalment han obtingut una bona xifra d’ocupació durant els dies festius de Setmana Santa. La cinquantena d’hotels de la Costa Daurada que han obert –un 60% de la planta- han superat el 95% d’ocupació i un 80% dels allotjaments turístics també han estat ocupats, en part gràcies a les reserves d’última hora. D’altra banda, els càmpings de la demarcació han aconseguit un 90% d’ocupació en bungalous i un 65% en parcel·les. Finalment, a les Terres de l'Ebre, els allotjaments rurals han aconseguit un 94% d’ocupació durant els quatre dies forts de Pasqua gràcies a les reserves d’última hora.

Pel que fa a les ocupacions d’hotels, les reserves d’última hora que s’han fet directament als mostradors de les recepcions o per internet han estat clau i, finalment, l’ocupació ha estat del 95% des del Divendres Sant fins Dilluns de Pasqua. Amb tot, la portaveu de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Teresa Clavé, ha recordat que només estaven oberts el 60% dels hotels de la zona i que la resta no obriran fins al juny. Pel que fa als apartaments turístics, el secretari de l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada, Quim Cristià, ha explicat que «les expectatives s’han vist lleugerament superades, i no s’han registrat cancel·lacions». De fet, més aviat al contrari: les reserves d’última hora han fet augmentar l’ocupació fins al 80%. Segons Cristià, la venda d’última hora és «impulsiva»perquè es fa «a l’últim minut, pendent de la meteorologia». El manteniment de preus del lloguer respecte a l’any passat també hauria pogut ajudar, segons el secretari de l’entitat.Qui també estava pendent del temps eren els càmpings de la demarcació de Tarragona, que han confirmat les bones dades previstes: han omplert el 90% dels bungalous i un 65% de les parcel·les també s’han ocupat. El portaveu de l’Associació de Càmpings de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Joan Antón, ha dit que el temps ha estatdeterminant per les arribades d’última hora al càmping. Respecte a l’any passat, els càmpings han rebut entre un 2 i un 5% més de visitants. Amb aquestes dades, Antón veu «bones perspectives» de cara l’estiu vinent. En relació a l’origen dels turistes que han visitat la Costa Daurada aquests dies, la majoria han provingut de Catalunya, Aragó, Navarra i País Basc. Pel que fa als visitants d’origen internacional, el públic francès ha estat un cop més el més nombrós en aquestes dates.Les cases rurals de les Terres de l’Ebre han arribat al 94% d’ocupació gràcies a les reserves d’última hora durant els dies festius de Pasqua. Segons ha explicat el portaveu de l’Associació de Turisme Rural de les Terres de l’Ebre (Aturebre), Juanjo Bel, l’ocupació ha estat lleugerament menor a l’any anterior, quan es van llogar més cases senceres i no habitacions per separat. «No és habitual que sigui així», ha comentat Bel, que creu que el temps i el fet que «la Setmana Santa s’ha situat més aviat a l’hivern que a la primavera» ha condicionat. «Ens hem degut a la reserva d’última hora i això ens ha fet acceptar de tot: habitació per un dia o per dos», ha explicat.

tracking