Diari Més

Tot a punt per la Setmana Santa del Morell, una celebració ben viva al municipi

Avui tindran lloc dos dels actes més destacats: l'Eucaristia Sopar del Senyor i l'Hora Santa

Tot a punt per la Setmana Santa del Morell

Tot a punt per la Setmana Santa del MorellCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Comencen els actes de la Setmana Santa, unes dates molt especials al municipi, que d’aquesta manera manté i reviu una de les tradicions més arrelades del nostre territori.

Entre els actes de més destacats que tindran lloc a la Setmana Santa morellenca cal destacar l’Eucaristia Sopar del Senyor (20 h) i l’Hora Santa (23 h), que tindran Dijous Sant.

L’endemà serà el torn del Viacrucis (10.30 h). la Celebració de la Mort del Senyor (17.30 h) i, ja a les 22 hores, la Processó del Sant Enterrament. Aquesta estarà integrada pels diferents passos de Setmana Santa que hi ha al Morell, com són el de la Mare de Déu dels Dolors, el Sant Sepulcre, el Sant Crist i la Creu. Aquest últim pas és acompanyat per una confraria infantil, creada ara fa dos anys i que, amb la seva presència i tot vestits de vesta, garanteixen el relleu generacional i la pervivència de la tradició de la Setmana Santa al Morell.

D’altra banda, el grup d’armats també tindrà un evident protagonisme durant els actes d’aquestes dates. Al tradicional grup d’adults, integrat per una desena d’armats, dos timbalers, un trompeta i un abanderat, s’hi afegeix des de l’any passat un nou grup d’armats joves, al qual dóna vida un total de vuit armats i dos timbalers.

Ells, junt amb els membres de les diferents confraries i el nombrós públic que assistirà a les diferents misses i processons, seran els protagonistes de la Setmana Santa al Morell, una celebració religiosa que està ben viva al municipi.

tracking