Diari Més

Societat

Fer la volta al món en 65 projectes que el canviaran

Una família de Les Pobles començarà el 31 de març una viatge per tot el globus durant 4 anys, per donar a conèixer iniciatives de tots els àmbits que volen crear un canvi

Fer la volta al món en 65 projectes que el canviaran

Fer la volta al món en 65 projectes que el canviaranCedida - Road4world

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fer la volta al món amb la casa a coll. Aquesta és l’aventura que la família Garrido emprendrà a partir del 31 de març. Quatre anys, setanta-cinc països, 120.000 quilòmetres i una caravana que farà de casa, oficina i escola pels quatre membres d’aquesta família valenciana, que des de fa uns anys viu a Les Pobles (Alt Camp). Aquestes són algunes de les xifres que parlen de la travessa. Ara bé, aquest viatge té una particularitat que el diferencia d’una volta al món habitual. I és que el seu objectiu no és només conèixer el món, sinó les persones i els projectes que volen fer d’aquest un planeta millor.

«No és un viatge de turisme sinó un viatge experiencial», afirma Martín Garrido, pare d’aquesta família viatgera. Ell, juntament amb la seva dona Ana, i els seus fills Gemma i Mateo, de 9 i 5 anys respectivament iniciaran la setmana vinent una empresa inoblidable: un viatge al voltant del globus terraqüi que té per objectiu conèixer i sobretot donar a conèixer projectes d’àmbits tan diversos com l’agricultura, la tecnologia, l’habitatge, la salut, els drets humans, la cultura, la formació, el medi ambient o l’ocupació que volen generar un canvi en la societat. En aquest sentit, explica que «s’estan produint canvis molt grans que no tenen repercussió i nosaltres volem donar-los a conèixer»

Tant Martín com Ana fa anys que treballen en l’àmbit de la comunicació vinculat a les ONGs. La seva experiència i el seu coneixement sobre aquesta àrea és el que els ha permès seleccionar una seixantena de projectes d’arreu que aniran sent explicats en el seu vídeo blog i a les xarxes socials de Road4world, nom amb el que han batejat el seu projecte. En aquest sentit, assegura que el viatge «té un component molt social».

Un viatge, cinc etapes

Un recorregut per la península i el Marroc. Aquesta és l’etapa 0 que ocuparà els tres primers mesos del viatge. Després, la família posarà rumb al nord d’Europa, amb l’objectiu d’arribar al Cap Nord, per seguir visitant Europa fins tornar a casa, finalitzant així l’etapa 1. A partir d’aquí, emprendran les etapes 2, 3 i 4 de la volta, que suposaran estar més de tres anys allunyats de casa seva.

En l’etapa 2, visitaran el sud d’Europa i Tunis. «Hi ha punts, com el nord d’Àfrica, que encara no sabem del cert si hi anirem. Tot anirà en funció de la situació política i de la seguretat que hi hagi a la zona», puntualitza el viatger. Aquesta etapa acaba a Turquia, on emprendran l’etapa asiàtica de la travessa. Garrido la defineix com «un puzle logístic», ja que hauran de carregar la caravana en un vaixell de carregar, primer per arribar a Tailàndia, i després per enviar-la des de Vietnam fins a Canadà, per començar l’última part del viatge. Mentre la caravana estigui creuant el Pacífic la família recorrerà Austràlia i Nova Zelanda i d’allí es dirigiran a Amèrica per creuar el continent de nord a sud, per tornar després de 4 anys a casa.

Educar viatjant

La caravana de la família Garrido articularà la seva vida durant els 4 anys de viatge. Garrido explica que necessitaven un espai que fes de casa, centre de treball i escola, motiu pel qual han decidit fer la volta al món en aquest vehicle, enlloc de capaltre. A banda de les actualitzacions del blog i de les xarxes de Road4world, els pares continuaran treballant, per tenir diners i poder sufragar el viatge. A més, la Gemma i en Mateo seguiran la seva educació. «Poder fer tot això sense un lloc físic és molt difícil» constata el pare.

Un dels punts que més crida de l’atenció de la travessa és el fet viatjar amb nens que estan en edat d’escolarització. Martín Garrido comenta que pel que fa a aquests dos àmbit s’han de tenir en compte dos punts. D’una banda la «complicació a nivell legal» per mantenir l’etapa d’ensenyament. De l’altra, el que una experiència com aquesta aportarà als infants.

Pel que fa al primer, els nens seguiran el programa d’educació a distància, igual com ho fan per exemple els fills de diplomàtics o de pares que per motius laborals tenen molta mobilitat. Al final de cada curs, hauran d’assistir a fer els exàmens a l’ambaixada espanyola del país on es trobin.

Pel que fa al segon, aquest viatger destaca la «component experiencial. Els nens aprendran una sèrie de coneixements que a casa i a l’escola no podrien». A més, els pares han preparat el viatge perquè tingui sempre present l’educació de la Gemma i en Mateo. Així doncs, aplicaran els coneixements de matemàtiques per fer la conversió de monedes, aprendran idiomes, i exploraran el medi, tant natural com social. En aquesta línia, Martin Garrido conclou «Hem concebut Road4world com un tot dins la família».

Fer la volta al món en 65 projectes que el canviaran

Fer la volta al món en 65 projectes que el canviaranCedida - Road4world

tracking