Diari Més

Política

Pere Gomés (CiU) es mostra obert a entrar al govern d'Altafulla

El convergent es decanta més per l’acord que plantejar una moció de censura a l’actual equip

Pere Gomés (CiU) es mostra obert a entrar al govern d'Altafulla

Pere Gomés (CiU) es mostra obert a entrar al govern d'AltafullaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Sempre he dit que ens vam presentar a les eleccions per governar. La situació a l’oposició no és la desitjable. Sempre hem estat oberts a entrar al govern, a poder influir des de dins». Són les paraules de Pere Gomés, el portaveu de CiU a l’Ajuntament d’Altafulla, qui ahir rebia l’oferta d’entrar a l’executiu local per part de l’alcalde Fèlix Alonso, d’Alternativa Altafulla (AA).

Després de l’expulsió dels tres regidors de l’EINA del govern d’Altafulla, Fèlix Alonso va començar a negociar una possible entrada dels convergents. De moment, el grup municipal de CiU a Altafulla, sembla més a prop de formalitzar el pacte amb Alternativa Altafulla que de plantejar una moció de censura, opció aritmèticament possible després de l’expulsió de l’EINA. «Es planteja una moció de censura quan un govern està desgastat i per tot un seguit de circumstàncies que en aquest moment no es donen a Altafulla», deia Gomés, qui per altra banda, reconeixia que continuaria parlant també el portaveu de l’EINA, Jordi Molinera.

Durant la trobada d’ahir, Fèlix Alonso ja va posar sobre la taula algunes de les regidories que podrien ocupar els convergents si es formalitza l’acord. «Se’ns han proposat unes àrees i hem estat valorant en quines ens sentiríem més còmodes. D’altra banda, entenem que hi ha una tinença d’alcaldia vacant i seria raonable que l’ocupés algun dels nous socis de govern», puntualitzava Gomés. El convergent negava haver posat cap condició per l’acord i que, en qualsevol cas, madurarien l’oferta durant uns dies.

Mentrestant, Alonso redistribuïa ahir les carteres dels tres regidors de l’EINA, als que va expulsar del govern d’Altafulla dimarts, mitjançant un decret, tot al·legant la pèrdua de confiança amb els seus socis de govern.Les regidories de Cultura i Joventut, que ocupava el regidor Jordi Molinera, han passat a mans de Montse Castellarnau. Tanmateix, la d’Hisenda serà responsabilitat de Marisa Méndez-Vigo.El mateix alcalde assumeix les regidories d’Acció Social i Gent Gran, abans d’Eva Martínez (EINA). L’edil Michael Preuss, d’Alternativa Altafulla, assumeix la de Salut, i Jaume Sánchez, la d’Educació. Ambdues àrees eren responsabilitat també de Martínez.Finalment, les regidories de Polítiques de Gènere i Festes, d’Alba Muntades, les assumiran Marisa Méndez-Vigo i Montse Castellarnau, respectivament.Segons l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, el seu equip continuarà governant en minoria fins que no s’assoleixi un acord. «Negocio caminant», puntualitzava Alonso.

tracking