Diari Més

La 4a edició de la Fira de les Cooperatives arriba aquest dissabte al Castell del Vi de Falset

Els vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant, i els olis de la DOP Siurana tornaran a ser protagonistes

La 4a edició de la Fira de les Cooperatives arriba aquest dissabte al Castell del Vi de Falset

La 4a edició de la Fira de les Cooperatives arriba aquest dissabte al Castell del Vi de FalsetCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 26 de març, coincidint amb dissabte de Pasqua, el Castell del Vi de Falset acollirà la quarta edició de la Fira de les Cooperatives Agrícoles, una mostra dels vins i olis que els cellers cooperatius de la comarca elaboren sota l’empara de la DOQ Priorat, la DO Montsant i la DOP Siurana.

Aquest aparador del treball i els bons productes d’aquestes empreses de llarga i senyalada trajectòria s’ha convertit en una avantsala de la Fira del Vi de Falset. Enguany reunirà a l’absis del Castell: Cooperativa Falset Marçà, Celler de Capçanes, Vinícola del Priorat, Cellers Unió, Cooperativa de Cabacés i Cooperativa de La Serra d’Almos. A més, per tercer any, la Fira comptarà amb la participació d’una cooperativa convidada. Enguany serà L’Olivera Cooperativa, de la DO Costers del Segre.

Així doncs, de les 11 del matí i fins les 9 de la nit del dissabte 26 de març, les cooperatives presents oferiran als visitants tastos dels seus preuats vins i olis, que també es vendran al llarg de la jornada. Els tiquets, que inclouran 5 degustacions, la copa i una entrada a l’espai museístic del Castell del Vi, es podran adquirir per un import de 5€.

Jaume Domènech, alcalde de Falset, afirma que la «fira posa en valor el cooperativisme agrari, arrelat a Falset i la comarca del Priorat, i els seus excel·lents productes, que tothom coneix prou bé». A més, apunta que «la fira de les cooperatives s’està consolidant també com un primer tastet de la gran mostra que arriba el 30 d’abril i l’1 de maig, la Fira del Vi».

Programa d’activitats

La inauguració oficial, a les 11h, donarà el tret de sortida de la fira que, a les 11:30h, veurà com s’inicia la XIXa edició del Concurs Popular la Cuina del Vi. El concurs, obert a la participació de tothom, té com a requisit comptar amb els vins i olis de les cooperatives a l’hora d’elaborar el plat. Els guanyadors del concurs, que es durà a terme a les places del Castell, es donaran a conèixer a les 13:30h, moment en què també se sortejaran les cassoles entre els assistents.

Una mica abans, a les 12h, hi haurà temps per a la reflexió en el marc de la taula rodona sobre «Cooperativisme, banc de terres i custòdia agrària», que servirà per tractar qüestions com la tradició i la innovació en la gestió de l’espai agrari.

A les 12:30h, serà el torn del tast guiat a càrrec de la cooperativa convidada, enguany l’Olivera Cooperativa, que explicarà els seus vins i olis i també el projecte social que hi ha al seu darrere. Les places per al tast són limitades i requereixen inscripció prèvia al correu castelldelvi@falset.org. El preu és de 3€.

Ja a la tarda, de les 17 a les 19h, petits i grans podran prendre part del taller familiar «Pintar amb vi», a càrrec de Marta Arañó. Arañó és pintora i il·lustradora i des de fa uns anys crea obres fent servir el vi com a material pictòric, una experiència que l’ha ajudat a dominar-ne la tècnica i a acostar-la a tots aquells qui s’hi interessen.

Un cop acabat el taller, tindrà lloc el berenar solidari amb les víctimes de la guerra de Síria. A canvi de la donació d’1€, es podran berenar menges tradicionals d’aquesta terra, com són el pa amb oli i el pa amb vi. La recaptació d’aquest berenar solidari servirà per fer arribar ajudar als civils sirians a través de l’ACNUR.

tracking