Diari Més

El jutge demana informes sobre els 1,4 milions que els Sumarroca van pagar a Masagué

Citarà com a investigades les empreses vinculades als Sumarroca per indicis de suborn a l'exalcalde.
​Considera que es van fer pagaments entre empreses sense 'lògica econòmica'.

El jutge demana informes sobre els 1,4 milions que els Sumarroca van pagar a Masagué

El jutge demana informes sobre els 1,4 milions que els Sumarroca van pagar a Masagué

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat número 1 del Vendrell ha demanat informes a l'Agència Tributària sobre els 1,4 milions d'euros que la família Sumarroca va pagar a l'exalcalde de Torredembarra Daniel Masagué (CiU), han informat a Efe fonts judicials.

El jutge anuncia que citarà en qualitat d'investigades les empreses Teyco, Teycotel BCN, Teycotel Gestió Hotels, Teycotel Cap Roig, Castellbell Residencial, Star Law, Revi, Trebaxtron, Aquambiente serveis per al sector de l'aigua, Daloi i Maes.

Es tracta d'empreses vinculades a Jordi, Susana i Joaquim Sumarroca i Mariano Judez d'una banda i a l'exalcalde Daniel Masagué per l'altra en un assumpte en el qual el jutge veu indicis de suborn.

El magistrat vol aclarir nou transferències que sumen 1.431.528,80 euros de les empresa Teyco, Teycotel, Revi i Star Laws, a les empreses Maes i Deloi de l'exalcalde Masagué, en considerar que «no tenen tota lògica econòmica».

La petició d'aquests informes s'emmarca en una peça separada del cas Torredembarra, en concret la número set, que posteriorment va derivar en el cas Petrum o del 3 % en què s'investiga el suposat cobrament de comissions il·legals a CDC a canvi de l'adjudicació d'obra pública durant els governs de Jordi Pujol.

Aquesta peça se centra en presumptes irregularitats en l'adjudicació de diverses obres públiques municipals a Teyco, com les de l'aparcament Filadors.

També investiga la subcontractació d'obres de millora de la xarxa pública d'aigua, després que Sorea guanyés la concessió del servei de proveïment de l'aigua de Torredembarra.

Així, entre les relacions econòmiques entre les empreses dels Sumarroca i les de Masagué consta una transferència de Teyco a favor de l'empresa fornera de l'exalcalde (Maes Flequers i Pastissers) per més de 91.000 euros per serveis d'hostaleria i restauració.

També en figura una altra de gairebé 212.000 euros de Teycotel a Maes per equipar i reparar una cuina i una altra de gairebé 218.000 a Deloi per "tasques de planejament urbanístic i convenis amb l'Agència Catalana de l'Aigua i l'ajuntament".

La policia judicial fa notar que, prèviament, consta una altra transferència de 590.000 euros d'Aquambiente Serveis per al Sector de l'Aigua, empresa vinculada a Sorea, responsable del servei de proveïment d'aigua potable i clavegueram de Torredembarra des de principis del 2011.

tracking