Diari Més

Quatre-centes persones tallen la N-340 al Baix Penedès en l'operació sortida de Setmana Santa

La protesta convocada pels alcaldes del Pacte de Berà atura el trànsit per demanar la gratuitat de l'AP7 sota el lema Prou morts! N-340 Solucions Ja! Prou Peatges!

Cuatre-centes persones tallen la N-340 al Baix Penedès en l'operació sortida de Setmana Santa

Cuatre-centes persones tallen la N-340 al Baix Penedès en l'operació sortida de Setmana SantaLourdes Meroño

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa anys que des de les diferents administracions públiques del Baix Penedès s'està demanant la gratuïtat de l'AP7 entre Vilafranca del Penedès i Torredembarra sense cap mena d'èxit. L'alta sinistralitat en moltes ocasions mortals i l’excés de vehicles a la N-340 entre aquests dos punts cada vegada està sent major. No obstant i tot i haver signat els alcaldes el Pacte de Berà i ja haver fet una manifestació el 1 de desembre de 2015, el Ministeri de Foment segueix aplicant el silenci com a resposta mostrant-se insensibles amb la demanda. De fet, en altres punts del territori, aquest acord de no pagar peatges ja s’ha aplicat com és el cas de Torredembarra a Salou o entre Vilafranca i Sant Sadurní d’Anoia.

En aquesta ocasió han volgut tenir molta més repercussió, fent el tall en dissabte i coincidint amb l’inici de les vacances de setmana santa, provocant cues quilomètriques en ambdós sentits.

A la manifestació han assistit l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Serramià, l'alcalde l'Arboç, Joan Sans, l'alcalde de Bellvei, Fèlix Sans, l'alcalde d'Albinyana, Quim Nin, l'alcaldessa de Cunit, Montserrat Carreras, multitud de regidors de tota la comarca i molts veïns i veïnes que s'ha volgut sumar a aquesta causa.

La valoració del Sr. Martí Carnicer ha estat«molt positiva, ja que malgrat la climatologia estem molt satisfets d'haver aconseguit aquesta participació i d'haver tingut durant una hora bloquejada la N-340 ja que això tindrà el ressò necessari per a que el govern central s'assabenti del que volem i que si no ens fan cas, continuarem amb les manifestacions i amb les aturades».

Un dels grans afectats de la comarca segueix sent l’Arboç, el qual pateix la nacional 340 passant pel mig del municipi, amb tot el que comporta, soroll, trànsit i accidents.

Els transportistes també s’han volgut sumar, al ser un dels col·lectius damnificats d’aquesta situació, estant al capdavant dels talls i fent marxes lentes tant a l’AP7 com a la N-340.

Per finalitzar l’aturada, els Nens del Vendrell han fet un pilar per mostrar el seu suport davant la reivindicació.

tracking