Diari Més

Una prova pilot peatonalitzarà els carrers de la zona del Port de Cambrils

La prova es farà per Setmana Santa, del 20 de març al 3 d’abril, al carrer Pau Casals i al seu entorn

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regidoria de Protecció Ciutadana i Mobilitat de Cambrils impulsarà els propers dies una prova pilot de peatonalització de diversos carrers de la zonadelPort deCambrils. Aquesta prova, que s’iniciarà el 20 de març i s’allargarà fins el 3 d’abril de 2016, afecta el carrer Pau Casals, així com altres carrers adjacents a aquest. Precisament aquesta prova s’ha volgut fer coincidint amb la Setmana Santai els dies posteriors, ja que es tracta de moments i dates de màxima pressió circulatòria.

Els motius que han impulsat a dur a terme aquesta acció són la voluntat de posar en valor els comerços de la zona, eliminar la circulació de vehicles, evitar molèsties al veïnat, guanyar qualitat i tranquil·litat entre les persones visitants i clients dels comerços i restaurants d’aquests carrers. La provalimitarà l’accés de trànsit rodat per tal d’incrementar l’espai públic amb la màxima accessibilitat al vianant. Només es permetrà, doncs, el pas de trànsit rodat a aquells vehicles que vagin a l’aparcament del Pòsit, la circulació dels serveis públics, residents i usuaris d’hotels pròxims. Pel que fa als comerços, aquests podran realitzar les seves operacions de càrrega i descàrrega de 8 a 12:30 hores.

Els carrers que formen part d’aquesta prova pilot, a més del carrer Pau Casals, són el carrer Ramon Llull, el de Roger de Flor, el de SantPere, iel carrer Roger de Llúria.

En un futur

L’objectiu a mig termini de la prova pilot ésla pacificació total del barri del Port (des del mar fins a la Rambla Jaume I i des del Parc del Pescador fins al barri del Regueral). Peròprèviamentcal ferdiverses proves i limitar-les en àrees més properes, motiu pel qual s’ha apostat per fer aquestes proves experimentals.

tracking