Diari Més

Protesta

La protesta a l'N-340 i l'AP7 deixa les comarques de Tarragona bloquejades de sud a nord

Els alcaldes i els veïns tallaran la carretera nacional al Perelló i al Vendrell poc després del migdia, mentre que els camions alentiran la circulació a l'AP7

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'operació sortida de les vacances de Setmana Santa tindrà el seu punt més penitent a la demarcació de Tarragonaavui dissabte, als volts del migdia, coincidint amb la gran manifestació convocada pels alcaldes ebrencs de l'N-340 i els del Pacte de Berà. Un tall al Vendrell (Baix Penedès) i un altre al Perelló (Baix Ebre) aturaran el trànsit a la nacional. Aquesta vegada s'hi suma el moviment veïnal que cada dijous talla l'N-340 i faran una tercera aturada a les Cases d'Alcanar (Montsià). Mentre la via general estarà paralitzada de nord a sud de la demarcació, quatre marxes de camions circularan lentament per l'autopista AP-7 des del Vendrell fins a Amposta. Els alcaldes fan una crida a la participació perquè aquesta vegada, tots a una i sota el mateix eslògan, 'Prou morts, Prou Peatges', i les mateixes peticions, Foment escolti les reivindicacions del territori.

Després d'un primer intent que va perdre força per la dispersió de la protesta, els alcaldes ebrencs de l'N-340 han fet una crida a la participacióavui, al Perelló, en la segona manifestació que es durà a terme, conjuntament amb els municipis del Camp de Tarragona que comparteixen la problemàtica. Els consistoris han fet un important desplegament per difondre la protesta, també a través dels consells comarcals. Aquest és un problema de territori i una demostració de força pot suposar un punt d'inflexió en l'actitud del govern espanyol. «Ho fem en dissabte perquè arribi ben lluny, perquè ens acompanyi molta gent del territori però perquè arribi a Madrid i ens escoltin. Confiem que hi haurà molta gent», ha dit Cid. De moment, el ministeri de Foment no ha mostrat cap símptoma de reconsideració tot i el mig any de protestes setmanals que acumula el moviment veïnal'AP-7 gratuïta ja!' i de les queixes continuades dels batlles afectats.

El lema de la protesta serà "Prou morts! N-340 Solucions Ja! Prou Peatges". Definitivament, i com ha reconegut l'alcalde del Perelló i portaveu dels alcaldes de l'N-340 de les Terres de l'Ebre, Ferran Cid, ha quedat aparcada la reivindicació de l'autovia A-7 i del model gironí de l'N-2 amb bonificacions per al desviament forçat dels transportistes, dues solucions que van generar la confrontació entre els propis agents territorials que lluiten per acabar amb la sinistralitat de la carretera nacional. «Tot això ho hem aparcat. Anem a reunir tots veïns de les Terres de l'Ebre i de Tarragona i tots en un mateix eslògan, fora peatges perquè acabin els accidents, que per desgràcia en continuem tenint cada setmana. És prioritari que acabin els accidents i els morts», ha afegit l'alcalde del Perelló.

Els alcaldes no descarten que properes mobilitzacions incloguin més territori afectat com podria ser la zona de l'Alt Penedès i comarques de Castelló i València, on el moviment veïnal treballa des de fa temps per estendre les reivindicacions.

Marxes lentes

Un paper important en la manifestació de diumenge la tenen els transportistes, un dels principals afectats pel col·lapse i la sinistralitat de l'N-340, que han organitzat quatre marxes lentes a l'autopista. Una entrarà a les 12 hores del migdia a l'AP-7 a l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp) direcció l'Aldea (Baix Ebre). A la mateixa hora una altra caravana de camions entrarà a l'autopista a Tarragona direcció Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès). Quan acabin les concentracions dels veïns, sobre les 12.45 hores, una tercera marxa arrencarà a velocitat reduïda des del Perelló cap a Amposta per l'N-340, i una quarta des del Vendrell cap a Vilafranca del Penedès per l'N-340.

tracking