Diari Més

El Tribunal de Comptes dóna la raó al govern socialista de Judith Alberich en el cas de la piscina municipal

L'actual equip de Govern va demandar per responsabilitat patrimonial als regidors del PSC, que estaven al consistori de Cunit l'any 2006

Les obres de construcció de la piscina municipal de Cunit l'any 2006.

El Tribunal de Comptes dóna la raó al govern socialista de Judith Alberich en el cas de la piscina municipalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Comptesdóna la raó a l'antic govern socialistadeJudith Alberich en el cas dela indemnització de 500.000 euros que l'Ajuntament de Cunit va pagar l'any 2006 a les empreses adjudicatàries de la construcció de la piscina municipal.

Després d'anys de falses acusacions, la sentència que acaba d'emetre el Tribunal de Comptes dóna la raó a l'equip d'Alberich i falla contra l'actualequip de Govern, quevademandar per responsabilitat patrimonial alsregidors i regidores del PSC que estaven al Govern de Cunit l'any 2006.

La sentència diu que els diners lliurats al seu moment a l'empresa adjudicatària de ls obres de la piscina i del pavelló en concepte d'indemnització van ser diners gastats a l'obra, i per tant, justificats.

«Durant molts anys, els partits de l'actual equip de Govern han volgut instaurar a l'opinió pública la imatge falsa de què erem uns malbaratadors que, pràcticament, regalàvem els diners públics a les empreses adjudicatàries. Aquesta acusació va ser molt utilitzada políticament durant la passada legislatura amb finalitats òbvies», explica Judith Alberich.

Un procés llarg

L'adjudicació de la construcció i explotació de la piscina es va produir l'agost de 2006, amb un pressupost total del projecte de 4,6 MEUR i una aportació municipal de 600.000 euros. Després de l'adjudicació, la unió temporal d'empreses adjudicatària va incomplir el contracte en no fer efectiva la garantia econòmica preceptiva.

Tot i això, l'Ajuntament va arribar a un acord amb la UTE, pagant-los la indemnització de mig milió d'euros al extingir el contracte el mateix any. L'any 2010, la Sindicatura de Comptes va aprovar l'informe de fiscalització sobre els exercicis 2006 i 2007 de l'Ajuntament de Cunit, en el qual es detectaven irregularitats en sis expedients, un dels quals corresponia a la indemnització per la resolució del contracte de construcció de la piscina. Finalment, la justícia ha aclarit els fets.

tracking