Diari Més

Mediambient

Apaga la llum, salva el planeta

Els municipis de la demarcació se sumen a la campanya 'L'Hora del Planeta', apagant demà llums municipals de 20. a 21.30

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabte torna, un any més, la campanyade WWF anomenada'L'Hora del Planeta'. Des de l'any 2007, gransi petites poblacions de tot el món apaguenla il·luminació d'edificis emblemàticsdurant una horacom a gest simbòlic en benefici de la lluita contra el canvi climàtic. Des de Sidney a Nova York, d'una punta a altra de món. I lespoblacions de la demarcació de Tarragona tambése sumena la campanya. Tarragona apagaràla il·luminacióde la capçalera del Circ Romà i del tram de la muralla de la Via de l’Imperi. Per la seva banda,El Vendrell apagarà lail·luminació decorativa exterior del campanar de l’Església parroquial, mentre que Valls farà el pertinent amb la façana de l'Església de Sant Joan i amb el monument delsCastells del passeig dels Caputxins. Vandellòsi l'Hospitalet de l'Infant també s'uneixen a la iniciativa amb l'apagada de l'enllumenat de l'hospital gòtic de l'Hospitalet i de Ca la Torre, de Vandellòs. Calafell apagarà la il·luminació del Castell del municipi, i Salou la dels centres cívics municipals, de diversos monuments, de l'Ajuntament i de la Font Lluminosa, entre d'altres. Montblanc, per la seva abanda, apagarà l'enllumenat del 'Ajuntament, de la Muralla, de la plaça Sant Francesc i de l'Església Santa Maria.

La campanya a la resta d'Estat

Catalunya és la comunitat autònoma que compta amb el major nombre d'ajuntaments units a la iniciativa de tot l'estat espanyol, seguida per Andalusia i la Comunitat Valenciana.A nivell particular, els ciutadans també poden unir-se a la campanya i lluitar per l'eficiència energètica individualment, inscrivint-se a través de la pàgina web oficial de la inciativa. A la mateixa pàgina, un mapa interactiu mostra que a nivell particular Catalunya també compta amb el major nombre d'adeptes al moviment contra el canvi climàtic.

Apaga la llum, salva el planeta

Apaga la llum, salva el planetaCedida

tracking