Diari Més

La Cooperativa obté el 72% de les adhesions al pla de refinançament

Ho va aconseguir dimecres i, ahir, es preveia arribar al 75% del passiu financer

La Cooperativa obté el 72% de les adhesions al pla de refinançament

La Cooperativa obté el 72% de les adhesions al pla de refinançamentCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cooperativa de Cambrils va tancar ahir el termini per tal que els afectats per la secció de crèdit s’adherissin a l’acord de refinançament aprovat per Consell Rector el passat dia 7 de març. Dimecres, l’entitat ja havia aconseguit adhesions equivalents al 72% del passiu financer i estava previst que, ahir, es tanqués la setmana amb el 75% necessari perquè el jutge avaluï el pla. Amb aquest percentatge d’adhesions al pla i l’aprovació del de viabilitat per part d’un tècnic independent, la Cooperativa Agrícola de Cambrils podria evitar el concurs de creditors.

L’adhesió de, com a mínim, el 75% del passiu financer a l’acord marc de refinançament i la seva posterior homologació judicial permetrà retornar el 40% del passiu financer en el moment d’aixecar el preconcurs, un 32% en un període de 10 anys computats des de la data de la interlocutòria d’homologació judicial de l’acord de refinançament, i el restant 28% de l’any 11 al 16 computat des de la mateixa data.

El president de la Plataforma d’Afectats per la fallida de la Cooperativa de Cambrils, Dani Pallejà, es mostrava ahir confiat en què, els dos préstecs preconcedits, aniran directament als creditors financers i que la maquinària es posarà en marxa. Convé recordar que la Federació Catalana de Cooperatives Agràries (FCAC) va concedir un préstec de deu milions d’euros a la Cooperativa de Cambrils el dia 31 de desembre. El préstec, però, està supeditat a l’aprovació, per part del jutge, dels acords de refinançament que ha de presentar la cooperativa i que, entre altres mesures, incorporaran fer efectiva la capitalització de l’entitat aprovada per l’assemblea de socis. Sense aquests condicionants, la FCAC no podrà activar el préstec.

D’altra banda, el passat 2 de març, el mateix vicepresident del Govern, Oriol Junqueras va anunciar el compromís de la Generalitat de Catalunya de concedir un altre préstec. En aquest cas, Junqueras, van assegurar que, si se surt de la situació preconcursal, la Cooperativa de Cambrils disposarà de 7,5 milions d’euros d’aval, un préstec participatiu de 3 milions d’euros per part d’Avançsa i la intervenció de l’Institut Català de Finances.

De fet, Oriol Junqueras, es va reunir ahir amb els dirigents de la Cooperativa de Cambrils, per conèixer de primera mà la situació de l’entitat. Segons van explicat els màxims responsables de la cooperativa, aquesta xifra estava ahir a punt d’assolir-se. Junqueras feia una crida encara ahir a unir-se a les adhesions. A la trobada van anar l’alcaldessa, Camí Mendoza, i el delegat del Govern, Óscar Peris.

tracking