Diari Més

Aiguamúrcia

El Monestir de Santes Creus inicia les activitats familiars aquest cap de setmana

L'activitat, que és una prova pilot, s'adreça a famílies amb nens i nenes de 5 a 12 anys

El Monestir de Santes Creus inicia les activitats familiars aquest cap de setmana

El Monestir de Santes Creus inicia les activitats familiars aquest cap de setmanaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest cap de setmana, el Reial Monestir de Santes Creus (Aiguamúrcia) posa en marxa la prova pilot de l’activitat familiar 'Mr. Stone i el misteri de les tombes de Santes Creus'. L’objectiu de l’acció és apropar el patrimoni i la història del monestir al públic familiar d’una forma comprensiva, atractiva i rigorosa, aixícom potenciar visites i experiències culturals enriquidores.

L’activitat forma part de les accions que està portant a terme l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural en el conjunt dels monuments de titularitat del Departament de Cultura. Aquestes activitats tenen com a objectiu difondre el relat històric del patrimoni cultural als diversos públics i fomentar-ne el sentiment d’estima a les noves generacions. Per a la prova pilot, s’ha convidat a participar en l’activitat les famílies del municipi d’Aiguamúrcia, per tal de fomentar així l’ús social i participatiu del monument per part del públic de l’entorn més proper.

L’activitat s’adreça a famílies amb nens de 5 a 12 anys. Es pot realitzar amb un educador del Reial Monestir de Santes Creus, de forma gratuïta, o bé de forma autònoma a través del quadern de notes de l’activitat, que es posa a disposició dels visitants a la recepció del monument.

Mr. Stone i el misteri de les tombes de Santes Creus

El protagonista de l’activitat és un personatge imaginari anomenat Mr. Stone. Es tracta d’un intrèpid viatger que volta pel món a la recerca de llocs únics i fantàstics. En un d’aquests viatges ha visitat el Reial Monestir de Santes Creus, on ha deixat un quadern de notes i un bagul ple d’andròmines que plantejaran als més petits enigmes a resoldre per desvetllar el gran misteri: qui està enterrat a les tombes de Santes Creus?

Per tal de resoldre l’enigma, les famílies han d’observar els mapes de Mr. Stone per determinar on estan ubicats, interpretar el paper d’alguns dels personatges que van viure a l’entorn del monestir, per la qual cosa coneixen aspectes de la societat d’aquella època. Durant l’activitat es realitzen diverses manualitats, com la construcció del monestir, amb l’objectiu de conèixer la seva estructura i funcionament; la creació d’un capitell a partir de la iconografia del claustre, per tal de copsar la seva riquesa artística i singularitat, o el dibuix dels escuts dels nobles enterrats al claustre. Finalment, les famílies descobreixen qui està enterrat dins l’església.

tracking