Diari Més

La Guàrdia Civil deté a quatre persones per tràfic de drogues

La Guàrdia Civil deté a quatre persones per tràfic de drogues

Moment en què s'emportaven a un dels detinguts.

La Guàrdia Civil deté a quatre persones per tràfic de droguesCedida/Guàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació Tormex, ha detingut a tres persones a Valls i una altra a Tarragona per un delicte contra la salut pública, desmantellant un punt de venda de droga. Durant l’operació han intervingut 700 grams de haixis, 25 grams de cocaïna en dosi i 300 euros.

L’operació policial ha tingut lloc a les 5 de la matinada d’avui i ha culminat amb la detenció de quatre persones, tres de la mateixa família, una dona de 54 anys i dos homes de 24 i 20 anys, de nacionalitat marroquí i veïns de Valls. El quart, de 42 anys i de nacionalitat espanyola, és veí de Tarragona. Els detinguts han passat a disposició judicial.

La investigació comença l’any 2005

Les investigacions es remunten al mes de maig de 2005, quan va ser detectat l’enviament d’un paquet per missatgeria privada, amb origen de Mèxic i destí Espanya, que contenia 1.040 grams de metamfetamina. Aquest modus operandi es realitza habitualment amb el crim organitzat, tant l’elaboració, l’adquisició i l’enviament de droga, com la recollida i posterior distribució de la mateixa en territori europeu.

Arran de la intervenció, es va iniciar una investigació que tenia com a objectiu la desarticulació d’una xarxa criminal assentada a Tarragona i dedicada a gestionar la infraestructura necessària per introduir droga a Europa, procedent de països sud-americans.

Fruit d’aquestes investigacions, durant el mes de desembre de 2015, a l’estació de ferrocarril de Sants, va ser interceptada una passatgera que pretenia viatjar a Suïssa amb 500 grams de cocaïna amagada a la seva roba interior. Arran d’aquesta actuació van detenir a cinc persones relacionades amb la transacció.

Posteriorment, durant el mes de febrer, van ser detinguts a les localitats de Reus, Valls i Cambrils, cinc integrants de l’organització que es dedicaven a la recepció, adulteració i distribució de cocaïna a la localitat de Valls.

Després d’aquestes actuacions, es va detectar una ramificació integrada a l’organització criminal investigada, que es dedicava a la venda de tot tipus de substàncies estupefaents a la localitat de Valls.

tracking