Diari Més

Avançsa aprovarà el préstec de 3 MEUR per la Cooperativa dijous

Representants de l’ens i el president de la Diputació es reuneixen amb el conseller Baiget

Avançsa aprovarà el préstec de 3 MEUR per la Cooperativa dijous

Avançsa aprovarà el préstec de 3 MEUR per la Cooperativa dijousDiputació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell d’administració de l’empresa pública Avançsa se celebrarà aquest dijous i no pas el pròxim dia 22 de març, com estava previst. En el decurs d’aquest consell d’administració, Avançsa donarà llum verd als 3 milions d’euros d’un préstec participatiu per la Cooperativa Agrícola de Cambrils, tal com va anunciar el vicepresident del Govern de la Generalitat, Oriol Junqueras.

Membres de la junta de la Cooperativa Agrícola de Cambrils es reunien dilluns a la tarda amb el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, en una trobada promoguda pel president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet. Va ser en el marc d’aquesta trobada on es va fer l’anunci que és, en definitiva, un avenç en la tasca que es du a terme, a escala política, per desencallar la fallida de la secció de crèdit de la cooperativa cambrilenca. La fase final del preconcurs de la Cooperativa acaba el 21 de març. L’organització pretenia arribar a aquesta data amb una carta de garanties sobre el préstec compromès des de la Generalitat. Amb l’avenç de la reunió del Consell d’Administració de la mercantil, la cooperativa podrà presentar un certificat de garanties que avala l’atorgament del préstec.

El compromís del Govern

Va ser el vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, qui es va comprometre a ajudar financerament la Cooperativa de Cambrils si, finalment, aconsegueix superar el preconcurs de creditors. En el cas de superar el preconcurs, Junqueras avançava que podria comptar amb: 7,5 milions d’euros d’aval, un préstec participatiu de 3 milions d’euros per part d’Avançsa i la intervenció de l’ICF.

Dilluns, durant tot el dia, es van recollir un 37% de les adhesions necessàries per arribar a l’acord de refinançament de la Cooperativa Agrícola de Cambrils. La Cooperativa de Cambrils ha d’aconseguir un 75% de les adhesions del passiu i, a banda, tenir l’aprovació del Pla de Viabilitat que a hores d’ara està pendent de l’informe que emeti l’expert independent designat pel Registre Mercantil de Tarragona. Les signatures es fan davant notari i a les mateixes instal·lacions de la Cooperativa Agrícola fins dijous. La Plataforma d’Afectats per la Cooperativa Agrícola de Cambrils recomanavat diumenge als seus membres que signin l’acord de refinançament proposat per l’entitat.

tracking