Diari Més

Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Vandellòs i l'Hospitalet s'adhereix al projecte Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016

Té l'objectiu de promoure el patrimoni agroalimentari i gastronòmic català

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’ha adherit a Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016, un projecte viu nascut arran d’aquest reconeixement que ha obtingut Catalunya i que suposa una gran oportunitat per posar més en valor i promoure el patrimoni agroalimentari i gastronòmic català. La candidatura l’ha promogut la Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència Catalana de Turisme, conjuntament amb entitats, agents i personalitats del país.

Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016 comparteix els objectius de la Plataforma European Regions of Gastronomy (www.europeanregionofgastronomy.org), que són els de destacar les diferents cultures alimentàries europees, estendre l’educació per a una alimentació saludable i sostenible, fomentar la innovació gastronòmica i, en definitiva, contribuir a una millor qualitat de vida de les persones.

«Des de Catalunya es posarà especial atenció en la relació entre els productes agroalimentaris locals, la cuina i el paisatge, com elements interconnectats i vectors de la identitat i el desenvolupament sostenible d’un territori, posicionant tanmateix Catalunya com a destinació turística enogastronòmica. El propòsit és també compartir coneixement i experiències amb els altres socis participants de la Plataforma European Regions of Gastronomy», segons fa constar la Generalitat al document d’adhesió.

Tenint en compte aquests objectius, en representació de l’Ajuntament, l’alcalde, Alfons Garcia, ha signat el document d’adhesió a aquest projecte i s’ha compromès a fer partícip a Catalunya Regió Europea de Gastronomia 2016 de tots els actes, esdeveniments i activitats previstos al municipi durant el 2016 que puguin incloure’s dins aquesta iniciativa i a contribuir a la difusió de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016.

Per la seva part, Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016 s’ha compromès a tenir informat l’Ajuntament i fer-lo partícip de totes les activitats i iniciatives que es desenvolupin en el marc del projecte i que puguin ser del seu interès; i a fer difusió a través dels canals de comunicació de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016 de les activitats i iniciatives que proposi el consistori i que s’emmarquin dins el projecte. Entre aquests actes, hi haurà, per exemple les Jornades de la Tonyina que se celebraran al municipi del 29 de maig al 12 de juny, segons ha avançat la regidora de Turisme, Elidia López.

tracking