Diari Més

Educació

Tres investigadors de la URV reben la distinció ICREA Acadèmia

Els guardons reconeixen la tasca de recerca del professorat que desenvolupa la seva activitat en universitats públiques catalanes

Tres investigadors de la URV distingits amb les distincions ICREA Acadèmia

Tres investigadors de la URV distingits amb les distincions ICREA AcadèmiaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha presidit aquesta tarda el lliurament de les distincions ICREA Acadèmia corresponents a l’any 2015 a 30 investigadors del sistema de recerca català. Durant l’acte, Baiget ha estat acompanyat pel secretari d'Universitats i Recerca, Arcadi Navarro, i el nou director de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), Antonio Huerta. Els guardons ICREA Acadèmia, que enguany arriben a la vuitena edició, reconeixen la tasca de recerca del professorat que desenvolupa la seva activitat en alguna universitat pública catalana i, alhora, contribueixen a retenir el talent investigador dins el sistema universitari de Catalunya.

El conseller Baiget ha recordat que «són vuit anys reconeixent la tasca de recerca del professorat de les universitats públiques catalanes». Un premi que «contribueix a retenir el talent investigador dins el sistema universitari de Catalunya», ha afegit. El conseller també ha destacat als premiats com a «protagonistes d'una estructura d'Estat que és el sistema d'universitats i recerca de Catalunya». Un model que «és mèrit de tots, perquè és un sistema que hem fet entre tots». En aquest sentit, Baiget ha assenyalat ICREA com un dels exponents d'aquest model.

Els 30 professors guardonats enguany amb el premi ICREA Acadèmia rebran 40.000 euros anuals cadascun, durant un període de 5 anys. Aquestes distincions estan destinades exclusivament al professorat universitari que està impartint docència i que es troba en fase plenament activa i d’expansió de la seva activitat investigadora. Entre els guardonats en la present edició n’hi ha 17 que ja havien rebut la distinció durant la primera, segona o tercera convocatòria (anys 2008, 2009 i 2010, respectivament). Després de completar cinc anys d’investigació tornen a ser seleccionats per a un segon període (2015-2019).

Els investigadors distingits avui pertanyen a la Universitat de Barcelona (5), la Universitat Autònoma de Barcelona (6), la Universitat Politècnica de Catalunya (5), la Universitat Pompeu Fabra (8), la Universitat de Girona (2), la Universitat Rovira i Virgili (3) i la Universitat de Lleida (1). Per àrees de coneixement, la distribució ha estat la següent: ciències experimentals i matemàtiques (7), tecnologia i enginyeria (7), ciències de la vida i la medicina (7), humanitats (4), i ciències socials i del comportament (5).

Amb les noves distincions ja són 177 els investigadors que han obtingut la qualificació ICREA Acadèmia a les universitats catalanes en el marc d’aquest programa finançat pel govern amb 6 milions d'euros anuals. La convocatòria de la propera edició dels guardons s’obrirà durant la primera quinzena de setembre.

tracking