Diari Més

La formació Ensemble O Vos Omnes presentarà la seva última proposta musical

Tindrà lloc aquest diumenge 20 de març

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest diumenge 20 de març a les 19:30h, dins el programa d'actes de Setmana Santa a Alcover, la prestigiosa formació vocal Ensemble O Vos Omnes presentarà la seva darrera proposta musical, per primer cop al Camp de Tarragona, després de la seva estrena aquest divendres 18 de març a Manlleu.

L’Ofici de Tenebres va ser un acte important en la litúrgia pròpia de la Setmana Santa fins a meitats del segle XX, el qual es troba documentat a Alcover. L’ofici tenia com a protagonista el tenebrari, un canelobre de 15 espelmes, representant els onze apòstols, les tres maries i la Verge Maria.

Durant l’acte, es cantaven els diversos responsoris propis de la Setmana Santa i, després de cada cant, s’apagava un ciri, representant la fe minvant dels apòstols i les Maries. Al final, en apagar-se el darrer ciri, era el moment en què es feien les tenebres (Tenebrae factae sunt).

L’Ensemble O Vos Omnes, un dels grups locals de música antiga amb més porjecció de les comarques del Camp de Tarragona, proposa un viatge per la història de la música a través d'obres composades per aquest acte litúrgic pels principals autors del Renaixement fins als compositors d’avui en dia.

La proposta, per a cor de veu i orgue, presenta dues particularitats. Quinze ciris presidiran l’escena i la il·luminació anirà minvant a mesura que es vagin apagant fins a arribar a la foscor absoluta. Així mateix, l’ordre de les peces interpretades serà invertit històricament, és a dir, començarà amb la música d’avui i acabarà amb el cant greogrià propi de l’Edat Mitjana, l’època més fosca de la cultura occidental i orígen de l’Ofici de Tenebres.

Les entrades anticipades es podran adquirir a la Casa de Cultura-Ca Cosme d'Alcover i a través del web: www.conventarts.cat. El mateix dia de la funció també es poden comprar a taquilla, des d'una hora abans de l'espectacle. El preu de l’entrada és de 15€ i de 12€ amb el carnet del Convent de les Arts. El concert està inclòs en l'abonament«Música», que inclou el concert de Marina Rossell del 19 de juny, i el «General».

Per a més informació sobre les activitats del Convent de les Arts d'Alcover: www.conventarts.cat i a través de les xarxes socials habituals.

tracking