Diari Més

Turisme

El Govern català llença pilotes fora a l'hora de concretar els detalls d'una consulta pel CRT

Lluis Salvadó, secretari general d'Hisenda de la Generalitat, evita també concretar si el termini per l'opció de compra dels terrenys del CRT podria ajornar-se

El Govern català llença pilotes fora a l'hora de concretar els detalls d'una consulta pel CRT

El Govern català llença pilotes fora a l'hora de concretar els detalls d'una consulta pel CRTACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Estem en una fase de treball, el tema de la consulta sobre el projecte dels Centres Turístics Integrats al Centre Recreatiu i Turístic (CRT) PortAventura –BCN World– s’abordarà en un futur. Estem treballant per assolir un consens sobre aquest projecte en l’àmbit parlamentari. Ho fem conjuntament amb el territori». D’aquesta manera és com Lluis Salvador, secretari general d’Hisenda de la Generalitat de Catalunya, ha llençat pilotes fora a l’hora de concretar els detalls d’una possible consulta sobre el projecte, tal com va anunciar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a principis de febrer.

Salvadó s’ha reunit aquest matí amb els alcaldes de Salou i Vila-seca, Pere Granados i Josep Poblet, en el marc de la primera junta directiva del Consorci Recreatiu i Turístic PortAventura. La trobada, que ha servit per donar comptes de l’exercici anterior i per atorgar les autoritzacions pertinents perquè PortAventura pugui iniciar la temporada turística, ha derivat inevitablement cap a la darrera polèmica sobre el futur del projecte BCN World, que s’ha posat en dubte amb l’entrada del nou govern de la Generalitat i els acords subscrits amb la CUP.

Salvadó s’ha escortat en la recent formació del govern català i en la necessitat d’«aterrar i abordar els temes que té damunt la taula» i ha evitat entrar al detall sobre la polèmica a preguntes dels periodistes. El representant del Govern ha excusat l’absència d’Oriol Junqueras, vicepresident del Govern i president del CRT, a la reunió, per qüestions d’agenda. Pel que fa a l’opció de compra dels terrenys del CRT que la Generalitat va negociar amb la Caixa i llur termini expira al juny, Salvadó evitava concretar si aquest calendari s’ajornarà en el cas que s’arribi a la data sense el consens sobre el Pla Director Urbanístic (PDU), necessari per desenvolupar el projecte.

«Hem de construir un projecte sòlid, no només pel territori, sinó també pel país», ha afegit Salvadó, evitant marcar calendaris públicament.

Per la seva banda, els alcaldes de Vila-seca i Salou, asseguraven estar més traquils avui que ahir envers el projecte. «Sobre la consulta, és el govern qui l’ha de concretar, el més important ara és centrar-se en el projecte i que sigui acceptat per tothom. S’està treballant des de la Generalitat i es fa amb rigor», deia Granados.

Per la seva banda, Poblet, ha destacat la nova etapa que, després de la reunió d’aquest matí, s’obre pel Consorci Recreatiu i Turístic, en clara referència a les diferències que el seu ajuntament va tenir amb el de Salou pel repartiment de la fiscalitat de PortAventura.

«Quan es parla de consensos s’ha de parlar de tot i s’ha de veure quines són les forces determinants. La tranquil·litat la tenim, perquè s’estan donant arguments molt sòlids. No hi ha cap raó per la inquietut», puntualitzava Josep Poblet.

tracking