Diari Més

Cambrils torna a acollir, un any més, el campionat mundial de Ball Esportiu

El certamen se celebrarà al Pavelló Municipal d'Esports del municipi del 24 al 27 de març, coincidint amb Setmana Santa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Torna el D.O. WORLD DANCESPORT 2016 de balls esportius, que secelebrarà durant la Setmana Santa al pavelló esportiu de Cambrils.El municipi torna a ser la seu dels Balls Esportius del 24 al 27 de març, preparant-se per rebre als millors ballarins del món que competiran en aquesta nova edició del campionat.

La regidora de Turisme, Mercè Dalmau, assegura que aquest campionat és «una aposta des de fa cinc anys que hem vist que és molt beneficiosa per Cambrils. iespero que enguany torni a ser un èxit». Per Dalmau, el certamen és una excel·lent oportunitat per desestacionalitzar la temporada i alhora, per posicionar Cambrils com a marca referent en el turisme esportiu.

El Pavelló Municipal d'Esports de Cambrils, serà la seu de les competicions que començaran el dijous24 de març, en sessió de matí i tarda i es perllongaran fins al diumenge27. Es realitzaran continuadament competicions paral·leles als dos pavellons. Com cada any, s'enregistraran fins a 6 programes de televisió de 55 minuts de durada cadascun d'ells i que seran emesos per diferents canals de televisió.

Tot i que encara no estan tancades les inscripcions, l'organització preveu una participació de prop de 2.500 esportistes de 30 països diferents; gairebé 800 parelles i 20 equips que seran avaluats per jutges provinents de tot el món. El gerent de Publiolimpia, Antoni Mas, ha assegurat que un any més l’Ajuntament de Cambrils, el Patronat de Turisme i la regidoria d’Esports s’han bolcat en aquest certamen que s’espera que «tornarà a ser un rècord de participants. De fet, ja compten amb 2.460 esportistes inscrits i està previst que el màxim sigui 2.500».

Com a novetat, aquestany el D.O. WORLD DANCESPORT acollirà 4 competicions TOP mundials. És la primera vegada que una seu de balls esportius acull 4 competicions d’aquest nivell en un mateix esdeveniment: el WDSF European Championship Youth Latin (Campionat d’Europa de Youth Latin), el WDSF Profesional Division European Championship Standard i Llatins que es celebraran els dies dissabte 26 i diumenge 27, i la Copa d’Europa de Seleccions Nacionals, que secelebra per primer cop.També es podrà veure, damunt la pista de ball, la 5ª Edició de la COPA D'EUROPA DE CLUBS, que en edicions anteriors va tenir una gran acollida i que tindrà llocdijous 24 i divendres 25 de març.Divendres i dissabte es gaudirà del X OPEN NACIONAL DO WORLD DANCESPORT 2016, puntuable per al rànquing nacional en les modalitats de Standard i Llatins, i amb tots els grups d’edat.Una altrade les competicions que tambéesrepeteix en aquesta edició és l’Open DOWN Llatins i Standard, amb ballarins amb Síndrome de Down, que secelebraràdiumenge 27.

Amb una mitjana de 1.500 assistents de públic per dia, en total aquest esdeveniment esportiu mou al voltant d'uns 8.000 visitants. El D.O. WORLD DANCESPORT és en aquests moments una de les millors competicions de Ball Esportiu del món.Una altranovetat televisivaés la retransmissió del D.O. WORLD DANCESPORT en streaming perTeledeporte de RTVEia la mateixa pàgina web del festival: www.doworldancesport.info.Les entrades es podran comprar a les taquilles a l'entrada del pavelló d'esports (Majors de 12 anys 10€, Jubilats 5€ i nens menors de 12 anys gratis).

tracking