Diari Més

La moda de córrer: les comunitats de corredors estan guanyant adeptes

Cada vegada és més habitual veure grups de corredors entrenant-se i practicant el seu hobby pels carrers tant de Tarragona com de Reus

La moda de córrer: les comunitats de corredors estan guanyant adeptes

La moda de córrer: les comunitats de corredors estan guanyant adeptesCedida - Evasion Running

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sona el despertador, et vesteixes i prepares l’esmorzar: una torrada amb alvocat acompanyada d’un kiwi i un bon cafè amb llet desnatada. Marxes a treballar, i durant la pausa de dinar gaudeixes d’una amanida de quinoa amb verdures i pollastre a la planxa. Segueix la tarda, i en un descans a l’oficina menges alguns grans de raïm mentre et prens un te de ‘cua de cavall’ sense sucre. I en sortir de la feina ja tens a punt les vambes i les malles per anar a fer esport.

Aquesta rutina healthy style, o com seria en català, d’estil saludable, s’està convertint en l’habitual entre molts sectors de la societat. Cada vegada és més freqüent trobar aliments alternatius als habituals que presumeixen de ser més sans i bons pel cos als supermercats. Però a més de la dieta, l’esport s’ha convertit en un hàbit imprescindible en aquest estil de vida. Tot i que enlloc d’anar al gimnàs, hi ha alternatives que cada vegada tenen més adeptes, com són les comunitats de corredors.

Aquestes comunitats són grups de persones que comparteixen una mateixa afició, l’atletisme. Al llarg de la setmana fan diverses quedades grupals i surten a córrer pels carrers de la ciutat. La botiga d’esports ‘Evasion Running’ de Reus organitza aquesta activitat des que va obrir les seves portes ara fa tres anys. La Marian Garbajosa, la responsable de la comunitat i gerent de la botiga, assegura que és un lloc obert a tothom: «A més no és necessari tenir els mateixos objectius per unir-s’hi», explica. Assegura que hi ha tot tipus de participants, «des de persones que volen córrer per aprimar-se fins les que busquen afrontar nous reptes o conèixer gent amb els mateixos a interessos». El funcionament de la comunitat és ben senzill: els corredors queden dos dies a la setmana, en aquest cas els dimarts i els dijous a les vuit del vespre, i fan dos tipus d’entrenaments: un de més tècnic, on s’ensenyen maneres de millorar la pràctica de l’esport, i un segon de cursa en ruta. A més, també hi ha diferents nivells de dificultat. Actualment entre 40 i 50 participants formen el grup reusenc, que amb una quota de 70 euros anuals disposen d’equipatge esportiu complet i descomptes a la mateixa botiga. La comunitat de corredors també es reuneix durant els caps de setmana per seguir amb la pràctica de l’atletisme. «A més, la comunitat també serveix perquè es creïn subgrups», explica la Marian. I segueix: «La gent es coneix gràcies a nosaltres i després queden entre ells per córrer en altres moments de la setmana». «La comunitat que creem és una manera de posar-los en contacte», conclou.

A Tarragona també hi ha grups d’aquest tipus. Un exemple n’és l’anomenat ‘Run Speed Tarraco’. Aquesta comunitat de corredors formava part de les Entitats Esportives de la Generalitat de Catalunya des de l’any 2011. Però a causa de la nova legalitat, que obligava el grup a imposar quota als socis, van deixar de formar-ne part: “Els nostres membres mai han pagat per venir a córrer”, explica la presidenta del club Juana Adan. «Des de llavors», segueix Adan, «ens definim com un grup de gent que ens agrada córrer i que ens reunim a través d’un grup de Whatsapp». Actualment conformen el grup uns 30 membres, i a més de quedar també els dimarts i dijous, queden al llarg del cap de setmana per a practicar el seu esport preferit. Però no és un grup només d’aficionats. Molts d’ells també participen en carreres com la cursa de Sant Silvestre de Tarragona, la Mitja Marató Ciutat de Tarragona i fins i tot han anat a curses de Barcelona. «Ens agrada la sensació que ens proporciona el fet d’anar a córrer», explica la Juana. «I això és el que fem, compartir aquest moment».

La moda de córrer: les comunitats de corredors estan guanyant adeptes

La moda de córrer: les comunitats de corredors estan guanyant adeptesCedida - Run Speed Tàrraco

tracking