Diari Més

Departament Comercial

Contxi Joan: «A cada client del Diari Més se li ha de fer un vestit a mida»

El departament comercial ha començat a concretar la seva estratègia publicitària per la seva versió digital

Contxi Joan: «A cada client del Diari Més se li ha de fer un vestit a mida»

Contxi Joan: «A cada client del Diari Més se li ha de fer un vestit a mida»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—El Diari Més és un mitjà gratuït on la publicitat té un pes molt important i, per tant, la tasca del departament comercial és essencial en el funcionament del rotatiu. De quina manera es planifica l’acció comercial del Diari Més?

—En primer lloc es fixen els objectius econòmics que es volen assolir amb l’acció comercial del Diari Més. Així mateix, es planifiquen els especials i monogràfics mensuals que es publicaran, posem en funcionament els mecanismes de control i s’estableixen el conjunt de mètodes de venda destinades a fer arribar als diferents clients del Diari Més la millor proposta publicitària.

—De quina manera es cobreix el territori on arriba el Diari Més, en àmbit publicitari?

—El departament disposa d’un equip de quatre professionals en l’àmbit comercial. Cada una d’aquestes persones té assignada una zona determinada per tal de cobrir tot el territori on el Diari Més té cobertura informativa. L’equip de comercials ha de cobrir de manera adequada la seva zona, en el sentit, que cal controlar l’obertura i el tancament de negocis i fer el seguiment dels clients i clients potencials per tal d’assolir els objectius a cada una de les zones comercials.

—Quin és el dia a dia del departament comercial?

—En el dia a dia del departament comercial hi ha un seguit de tasques que s’han de realitzar perquè s’assoleixin els objectius marcats mensualment i anualment i perquè s’ampliï la cartera de clients i la varietat d’aquests. En aquest sentit, entre aquestes tasques, hi ha la captació de nous clients; fer el seguiment dels clients que es tenen, és a dir, comunicar en la base de dades altes de nous clients, baixes, canvis d’activitat empresarial, etc...; aconseguir una major cobertura territorial, informar als clients de les novetats del Diari Més, visitar als clients per tal d’enviar o ensenyar les propostes d’inversió econòmica en publicitat i com revaloritzar les seves vendes; i en darrer terme, assessorar els clients perquè s’adonin que la seva publicitat serveix com a eina de present i de futur, aportant un benefici a la seva empresa. Jo sempre dic que a cada client se li ha de fer el vestit a mida en àmbit publicitari.

—En aquests temps difícils, quins són els beneficis, respecte altres mitjans, que tenen els clients per apostar pel Diari Més?

—Certamentsón temps complicats, per tant, la nostra feina és més important que mai, ja que una empresa que no es veu és com si no existeix i això s’ha de valorar. El principal avantatge que té el Diari Més, davant d’altres mitjans de la demarcació de Tarragona, és que és un diari gratuït. En aquest sentit, els clients tenen assegurat que el seu anunci serà vist per un nombre molt elevat de lectors, de totes les edats, grups socials i professions ben diverses. El perfil del lector del Diari Més és molt variat per això l’impacte dels anuncis és molt alt. Aquest és el principal benefici pels qui aposten pel nostre mitjà de comunicació.

—A banda dels anuncis en les pàgines generals del Més, el diari també edita monogràfics especials. Com es trien les temàtiques d’aquests monogràfics?

—Les temàtiques dels especials i monogràfics que es publiquen de manera mensual es decideixen en funció de l’època de l’any. El calendari festiu marca molt la planificació d’aquests especials. Són en els mesos entre juny i setembre quan el Diari Més publica pàgines especials de les festes patronals del municipis. Així mateix, quan hi ha festes de caràcter general, com Sant Jordi o Nadal, també es publiquen monogràfics especials. Hi ha d’altres especials que és la direcció del Diari i el departament comercial qui decideix en quin mes es publiquen. Els monogràfics són un producte que ajuda al client no només per donar a conèixer la seva activitat sinó també per reforçar la seva projecció.

—Quins són els mesos comercialment més fort?

—Més que els mesos més forts, diria que hi ha mesos més fluixos. Aquests són el gener i febrer perquè moltes empreses estan tancant els seus pressupostos anuals i després el mes d’agost i la segona quinzena de desembre, coincidint amb vacances.

—Coincidint amb el número 3.000, el Diari Més llança la seva versió en digital. Quina serà l’estratègia comercial per aquest nou mitjà de comunicació?

—De moment, l’estratègia comercial és oferir descomptes perquè els clients comencin a adaptar-se a la versió digital del Diari Més i, una vegada, engegui el departament comercial anirem concretant l’estratègia comercial, ja que el posicionament digital és primordial avui dia.

tracking