Diari Més

Successos

Almenys 224 morts a Mèxic per un terratrèmol de 7,1 graus

S’han registrat 45 edificis col·lapsats totalment o parcialment, en sis dels quals es considera que hi ha persones atrapades

Els serveis d'emergències i els voluntaris treballen en les tasques de rescat a una escola de Mèxic.

Almenys 224 morts a Mèxic per un terratrèmol de 7,1 grausEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El terratrèmol de magnitud 7,1 en l’escala de Richter que ha sacsejat Mèxic ha causat almenys 224 morts, segons ha informat el secretari de Governació, Miguel Ángel Osorio. El secretari de Governació ha precisat, la matinada d’aquest dimecres, que hi ha 117 víctimes mortals a Ciutat de Mèxic, 39 a l’estat de Puebla, 55 a Morelos, 12 a l’Estat de Mèxic i un a Guerrero. Altres informacions parlen de tres morts a Guerrero. També ha indicat que es tenen registrats 45 edificis que s'han col·lapsat totalment o parcialment, en sis dels quals es considera que hi ha persones atrapades.

Poc abans, el president mexicà, Enrique Peña Nieto, ha establert com a prioritat el rescat de persones atrapades en els ensorraments i l’atenció als ferits pel terratrèmol. «La prioritat en aquest moment és continuar el rescat dels qui encara es troben atrapats i donar atenció mèdica als ferits», ha declarat Peña Nieto en un missatge en cadena nacional després d’un recorregut per alguns punts de Ciutat de Mèxic.

El mandatari ha destacat que milers d’integrants de l’Exèrcit, la Marina i de la Policia Federal «assisteixen a la població afectada». Ha assegurat que treballa «en plena coordinació» amb el cap del Govern de Ciutat de Mèxic, Miguel Ángel Mancera, i amb els governadors de Puebla i Morelos, «les entitats que van patir els danys més importants».

Els serveis d’urgència estan disponibles per a totes les persones que requereixin atenció, ha apuntat. «Lamentablement diverses persones han perdut la vida, incloent nenes i nens en centres educatius, en edificis i habitatges», ha dit Peña Nieto, i va expressar les seues condolences a tots aquells que han perdut un familiar o un ésser estimat.

tracking