Diari Més

Tecnologia

La realitat augmentada, nova modalitat esportiva

Una empresa japonesa combina la pantalla amb l’activitat física

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tecnologia cada vegada té un impacte més gran en el dia a dia de les persones, transformant de manera molt perceptible la forma de concebre molts dels aspectes de la societat. Un dels països on aquesta influència tecnològica és més palpable és al Japó, un dels líder mundials en aquest aspecte. Des del país del sol naixent arriba una nova manera de concebre l’esport gràcies, en concret, a la realitat augmentada.

Un grup d’investigadors i dissenyadors de jocs tecnològics amb seu a Tokio sota el nom de Societat d’Esports per a Superhumans, ha certificat un total de 12 nous esports basats amb la tecnologia, entre els quals destaca HADO, el seu últim llançament.

HADO es nodreix de la realitat augmentada per a la pràctica de l’activitat física. Aquesta nova modalitat consisteix en dur unes ulleres especials i uns sensors als braços. Els visors, formats per pantalles, permeten veure unes boles d’energia que recorden al Kame Hame de la mítica sèrie Dragon Ball. Els sensors als braços són els que permeten crear aquests efectes especials.

En aquesta nova modalitat esportiva s’enfronten dos equips formats per tres jugadors en que cadascun dels grups es troba en una meitat d’una arena dibuixada al terra. HADO recorda al popular joc de matar, ja que cada jugador ha d’intentar eliminar els rivals enviant les boles d’energia contra ells. Els seguidors de la partida la poden seguir en una pantalla en la que es veuen els efectes especials de la mateixa manera que els perceben els jugadors en les seves ulleres de realitat augmentada.

L’impacte de HADO al Japó és molt bo, ja que molts dels jugadors l’equiparen a viure a la realitat els mítics videojocs de Dragon Ball o Street Fighter, amb un gran èxit al país nipó. La repercussió i la popularització d’aquest esport de realitat augmentada és tan gran que fins i tot el practiquen estrelles del món de la música japonès.

Una mostra del que es veu al joc HADO.

La realitat augmentada, nova modalitat esportivaCedida

tracking