Diari Més

Successos

Un notari promet no tornar-se a morir sense permís

L’esquela es va publicar al diari ABC el diumenge 26 de març

La peculiar esquela.

Un notari promet no tornar-se a morir sense permísABC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No tornar a morir sense tenir el permís dels familiars i amics. Aquesta és la estranya promesa que es va poder llegir en una esquela que el diari ABC va publicar el diumenge 26 de març passat.

Els lectors d’aquest diari estatal van quedar sorpresos en llegir l’esquela d’Enrique Aldaz, notari i escriptor mort a Barcelona. En ella, amb un clar toc d’humor, demana perdó a amics i familiars per «haver tingut l’atreviment de morir-se sense el seu permís» i promet no tornar-ho a fer.

En la publicació també es qualifica a ell mateix com a més afectat per la seva pròpia mort: «Els seus afligits, fonamentalment ell mateix, si pogués [...] supliquen una oració per la seva ànima».

Aquest particular adéu va més enllà a l’hora de desvetllar la seva voluntat de ser incinerat i que les seves cendres siguin escampades a la mateixa muntanya on es van escampar les cendres de la mare del notari. Tot i així, «si per raó de la greu crisi que afecta al país, suposés un excessiu consum d’energia» pujar a la muntanya on vol descansar, l’esquela proposa que tirin les cendres al riu Llobregat.

Aquesta esquela va tenir un impacte tan fort en els lectors del diari ABC que el propi mitjà va dedicar una notícia al peculiar adéu d’aquest notari.

tracking