Diari Més

Atac terrorista

Un atac suïcida deixa com a mínim 65 morts i prop de 300 ferits a Lahore, al Pakistan

La facció talibana Jamaat-ul-Ahrar va reivindicar l'acció terrorista que es va produir en un parc ple de gent que celebrava la Pasqua

La ciutat de Lahore comença a enterrar les víctimes de l'atemptat terrorista.

Un atac suïcida deixa com a mínim 65 morts i prop de 300 ferits a Lahore, al PakistanEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Matança aquestpassat diumengea Lahore, la segona ciutat més poblada del Pakistan –amb set milions d'habitants, els mateixos que a Catalunya-, situada al nord-est del país . Un atac suïcidava provocarcom a mínim 65 morts i 280 ferits en una acció que ha reivindicat la facció talibana Jamaat-ul-Ahrar. Segons han informat les autoritats, l'explosióes va produira l'aparcament del Parc de de Gulshan-i-Iqbal, molt a prop de la zona infantil. L'atemptat s'havia planificat de manera premeditada per convertir-se en una autèntica matança ja que el parc estava ple de famílies que s'havien acostat per gaudir de les celebracions del final Pasqua que commemora la comunitat cristiana. De fet, moltes de les víctimes són dones infants. Els primers indicis apunten a què un terrorista suïcidava ferexplotar una bomba que portava adossada al cos.

El Govern provincial del Punjab, amb capital a Lahore, va anunciartres dies de dol oficial. La tragèdia ha sacsejat la opinió pública internacional i molts han expressat el seu estupor davant aquesta sagnant acció terrorista. El secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, va piularen el seu compte Twitter: «Una abraçada a tots els amics de Lahore (d'on són molts Paquistanesos catalans). Tot el suport a familiars i amics».

tracking