Diari Més

Atemptats

Deixen en llibertat a qui temien que fos el tercer terrorista de Brussel·les

Quatre persones més han perdut la vida, víctimes dels atemptats a la capital de Bèlgica, i en queden 93 d’hospitalitzades

Un dels principals sospitosos dels atemptats de Brussel·les.

Deixen en llibertat a qui temien que fos el tercer terrorista de Brussel·lesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia federal de Bèlgica va informar ahir de la posada en llibertat per falta de proves de Fayçal Cheffou, a qui havia inculpat per terrorisme, i del que se sospitava que pogués ser el tercer terrorista de l’aeroport de Brussel·les. «Els indicis que havien conduït a la detenció de Fayçal C. no s’han vist consolidats per l’evolució de la instrucció en curs», va assenyalar el Ministeri Públic en un comunicat, en el qual explicava que l’individu va ser posat en llibertat pel jutge instructor.

Cheffou va ser un dels sis detinguts dijous passat a Brussel·les presumptament vinculat als atemptats del dimarts a la capital belga i aquest dissabte va ser acusat per liderar activitats d’un grup terrorista. La Fiscalia federal belga s’havia mostrat prudent pel que fa a la seva identitat i a la seva suposada participació en els atemptats. Els mitjans belgues, en canvi, apuntaven al fet que Cheffou podria ser el tercer terrorista de l’atemptat en l’aeroport de Zaventem, la persona que apareix amb un barret negre en la imatge policial dels tres autors de l’atac. A més, asseguraven que es tractaria d’un periodista independent que treballava a Brussel·les. Aquesta hipòtesi va perdre pes quan la Policia federal va publicar ahir el vídeo del presumpte tercer terrorista de l’aeroport, al que encara estaria buscant activament, i va fer una crida a la ciutadania perquè col·labori en les tasques per localitzar-ho. De les sis persones detingudes el dijous a Brussel·les en connexió amb els atemptats, després de l’alliberament de Cheffou, ja solament quedaria una a la presó preventiva, Aboubaker A.

La Fiscalia va anunciar ahir, d’altra banda, la inculpació d’altres tres persones: Yassine A., Mohamed B. i Aboubaker O., si estan relacionades amb els atemptats de Brussel·les, la preparació d’un atac en la perifèria de París la setmana passada o el 13-N a la capital gal·la. També estan inculpades dues persones més en relació a la preparació d’un atemptat en la perifèria de París la setmana passada: Rabah N. i Abderamane A. Per tant, en total hi ha sis inculpats a Bèlgica des de dimarts passat, encara que solament un directament relacionat amb els atemptats de Brussel·les.

Creixen les víctimes mortals

Quatre persones hospitalitzades més van perdre la vida després del doble atemptat, la qual cosa va elevar ahir el balanç a 35 víctimes mortals, mentre avança la recerca judicial amb tres nous inculpats i un altre inculpat per terrorisme en llibertat per falta de proves. La ministra belga d’Assumptes Socials i Salut Pública, Maggie De Block, també va indicar que un total de 96 víctimes romanen encara hospitalitzades, de les quals 93 estan a Bèlgica, dues a França i un està de camí a Estats Units. En el doble atemptat van resultar ferides més de 300 persones. El Centre de Crisi de Bèlgica no va precisar de quin dels dos atemptats van morir aquestes quatre persones, el de l’aeroport o el la parada de metro de Maalbeek, al barri europeu.

tracking