Diari Més

Atemptats a Brussel·les

El terrorista fugitiu dels atemptats de Brussel·les és Najim Laachraoui, segons el diari DH

L’home ja va ser identificat durant les investigacions pels atemptats de París i havia viatjat a Síria l’any 2013

Imatge difosa per la policia belga del sospitós dels atemptats a l'aeroport de Brussel·les, on es veu un home amb jaqueta blanca i barret empenyent un portaequipatges.

La polícia belga busca un dels presumptes autors dels atemptatsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tercer terrorista dels atemptats a l’aeroport de Brussel·les, que va aconseguir fugir, és Najim Laachraoui, segons publica aquest dimarts el diari DH. L’home, de 25 anys, ja havia estat identificat per la policia en relació als atemptats de París del 13 de novembre, després que el seu ADN es localitzés en el material explosiu utilitzat. Laachraoui havia marxat a Síria el febrer del 2013, segons DH, i tenia una ordre de recerca de la policia belga, que n’havia publicat una foto a les xarxes socials el 21 de març, el dia abans dels atemptats. Laachraoui era un dels còmplices de Salah Abdeslam, i va ser aturat amb ell en un control policial a la frontera austro-hongaresa.

Segons el diari DH, Laachraoui hauria llogat una casa a Auvelais que va servir com a base d’operacions per preparar els atemptats de París del 13 de novembre. Les investigacions, apunta el diari, indiquen que l’home hauria estat en contacte amb els terroristes suïcides de París i amb Mohamed Belkaïd, mort dimarts durant l’operació policial al barri de Forest, i que va conduir fins a la detenció de Salah Abdeslam.

La policia també ha identificat els altres dos suposats terroristes suïcides dels atemptats de l’aeroport de Brussel·les com els germans Khalid i Brahim El Bakraoui, segons una informació de la televisió RTBF. Els dos homes, residents de Brussel·les, eren coneguts de la policia per delictes de vandalisme, però només darrerament per terrorisme.

tracking