Diari Més

Atemptats a Brussel·les

Bèlgica confirma que el tercer terrorista de l'aeroport de Brussel·les segueix fugit

La fiscalia situa la xifra oficial de víctimes dels atacs en 31 morts i 270 ferits i identifica dos dels kamikazes com els germans El Bakraoui

Imatge difosa per la policia belga del sospitós dels atemptats a l'aeroport de Brussel·les, on es veu un home amb jaqueta blanca i barret empenyent un portaequipatges.

Estat Islàmic reivindica els atemptats de Brussel·lesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fiscal general belga, Frédéric Van Leeuw, ha confirmat aquest dimecres que el terrorista dels atemptats a l’aeroport de Brussel·les que no va fer explotar la seva bomba segueix fugit. En una roda de premsa, Van Leeuw ha confirmat que els atacs van implicar la participació d’almenys quatre terroristes. Els germans El Bakraoui van ser dos dels kamikazes: un, Khalid, es va immolar al metro de Maelbeek i l’altre, Ibrahim, a l’aeroport. Hi ha un tercer terrorista suïcida, que es va immolar a l’aeroport, que no ha estat identificat. El quart, que la premsa identifica com Najim Laachraoui, i que vesteix jaqueta clara i barret a les imatges de les càmeres de seguretat, està fugit.

El fiscal general ha actualitzat la xifra de víctimes dels atemptats, que se situa finalment en 31 morts i 270 ferits. Van Leeuw, però, ha advertit que la xifra de víctimes mortals podria augmentar.

Durant la seva roda de premsa, el fiscal ha indicat que la primera explosió a l’aeroport de Brussel·les va ser a les 7.58 hores i la segona uns 37 segons després. El fiscal ha dit que Ibrahim El Bakraoui és l’home al mig de la imatge de les càmeres de televisió.

L’home a l’esquerra, que també es va immolar, no ha estat identificat. L’altre terrorista, amb barret i jaqueta clara, “està fugit”, ha dit el fiscal. Fréderic Van Leeuw, però, no ha mencionat el nom del sospitós, que la premsa belga identifica com Najim Laachraoui.

Segons ha explicat el fiscal, aquest tercer terrorista de l’aeroport va abandonar el seu paquet d’explosius, que era «el més perillós», i que es va detonar posteriorment de forma controlada. Tot i que la premsa belga informava aquest matí que hauria estat detingut, la fiscalia ho ha negat.

El que sí que ha confirmat la fiscalia és que el terrorista suïcida del metro de Maalbeek era el germà d’un dels autors dels atacs a l’aeroport, Khalid El Bakraoui.

Després dels atemptats, i amb l’ajuda d’un taxista que havia portat els tres homes a l’aeroport, els agents de policia van escorcollar un apartament a Schaerbeek, on van trobar 15 kg d’explosius, 150 litres de productes químics i detonadors. En el mateix carrer, els agents van trobar un ordinador amb informació important per a la investigació. Segons ha explicat el fiscal, el portàtil tenia informació d’Ibrahim el Bakraoui, que deia que se sentia perseguit per la policia i que no volia ser empresonat.

A més d’aquest escorcoll, la policia n’ha fet diversos més. En un, es va detenir una persona que ja ha estat alliberada, i en l’altre es va arrestar un sospitós que està ara sent interrogat, i del qual no s’ha fet pública la identitat.

tracking