Diari Més

Política

Els Mossos haurien espiat a Albiol i Millo amb pràctiques pròpies de la «Gestapo»

Fonts del Ministeri de l’Interior asseguren que no els consta «res» en relació a Albiol i Millo

Imatge d'arxiu del candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol i el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo.

Els Mossos haurien espiat a Albiol i Millo amb pràctiques pròpies de la «Gestapo»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, ha afirmat aquest dijous que el suposat cas d’espionatge dels Mossos a la seva persona i al delegat del govern espanyol, Enric Millo, posaria de manifest pràctiques pròpies de la «Gestapo» i de règims «totalitaris». Albiol ha admès que la informació sobre el suposat cas d’espionatge «no està confirmada», tot i que ha apuntat que ha parlat amb un representant del govern espanyol que li ha assenyalat que «sembla que és certa». Si es confirma, ha avançat, presentarà una querella contra el màxim responsable dels Mossos en el moment dels fets, que era el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Fonts del Ministeri de l’Interior han assegurat a l’ACN que no els consta «res» en relació a Albiol i Millo, mentre que fonts del Departament d’Interior han negat que se’ls espiés. A més, aquestes últimes fonts han afegit que, en cas que s’haguessin fet tasques de vigilància o contra vigilància a aquests dos polítics per motius de seguretat, n’haurien estat al corrent. Un portaveu del Cos Nacional de Policia (CNP) ha afirmat també a l’ACN que no tenen constància d’aquests suposats seguiments.

Albiol ha fet referència a la informació publicada a diversos mitjans –citant fonts de la investigació- que assegura que agents de la Unitat Central de Resposta Operativa (UCRO) dels Mossos van fer seguiments a dirigents del PP a Catalunya. Les proves que apunten en aquesta direcció –segons la informació- sortirien dels documents que la Guàrdia Civil va decomissar als Mossos el 26 d’octubre quan els intentaven cremar a una incineradora de Sant Adrià del Besòs.

Albiol ha convocat una roda de premsa a la seu del PPC per afirmar que el suposat cas d’espionatge que «posa en evidència» fins on arribava el govern de Puigdemont «per tal de provocar aquesta separació de Catalunya de la resta d’Espanya».

«Si aquesta informació s’acaba confirmant posaria en evidència que durant algun temps el govern de la Generalitat ha actuat d’una manera més pròpia d’un règim totalitari que no d’un govern democràtic», perquè «això d’espiar els partits polítics rivals que molesten amb diners públics, ho veiem a la Gestapo, als règims totalitaris i les dictadures, però no és una pràctica normal a les democràcies».

Segons Albiol, el suposat cas d’espionatge demostraria que s’ha actuat «sense respecte a la llei ni cap tipus de límit ètic ni control ni respecte a les persones» perquè «a l’Europa del segle XXI no hi ha cap exemple de tan menyspreu a la llibertat i la democràcia com per part del govern de Puigdemont» que «no ha tingut cap tipus de mania en espiar els que significàvem una amenaça per Catalunya». «No és casual que els espiats fóssim el delegat del govern espanyol i el candidat del PPC», ha dit Albiol, que s’ha preguntat «que buscava Puigdemont».

«Això no quedarà així»

En aquest sentit, ha recordat que «la policia i els Mossos d’Esquadra no estan per destruir els rivals polítics», i ha demanat al president de la Generalitat destituït, Carles Puigdemont, «que expliqui quant ha costat l’espionatge, perquè s’ha fet, des de quant, què es pretenia conèixer i quina era la finalitat del suposat espionatge». Segons Albiol, la notícia «posa de manifest que l’autèntic enemic dels independentistes és el PPC».

«Això no quedarà així», ha advertit, perquè «no estem disposats a convertir-nos en víctimes dels independentistes» perquè «si avui ens han espiat a nosaltres suposa que si tornessin a guanyar les eleccions demà serien la resta de catalans contraris a la independència».

Possible denúncia

Per aquest motiu ha afirmat que és probable que «a nivell personal» tant ell com Millo adoptin «algun tipus d’acció per salvaguardar els nostres interessos i la nostra honorabilitat». «No ho permetrem ni ho acceptarem», ha dit, com «tampoc que hagin intentat convertir els Mossos en un cos que actua al marge de la Llei» quan «la immensa majoria dels Mossos són excel·lents professionals».

tracking