Diari Més

Successos

Manipulaven el quilometratge de cotxes de segona mà i els venien per tot l'Estat

La Guàrdia Civil deté a set persones que participaven a l'estafa, i investiga una quarentena de persones més i una desena d'empreses ​Com a mínim un dels afectats és tarragoní, concretament de Móra la Nova

Manipulaven el quilometratge de cotxes de segona mà i els venien per tot l'Estat

Manipulaven el quilometratge de cotxes de segona mà i els venien per tot l'EstatGuardia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Set persones han estat detingudesper la GuàrdiaCivil de CiudadReal per havermanipulatels comptaquilòmetresdels vehicles de segona mà que venien, posteriorment, com si fossinmenys usats i amb un preu més elevat del que els pertocava.

A més dels detinguts, els agents han investigata 42 persones més, així com a 10 empreses, per estafa continuada en 24 províncies espanyoles, amb Tarragona inclosa, concretament al municipi de Móra la Nova, havent detectat fins a 61 delictes.

El centre de l'operació tenia com a base la localitat de Tomelloso, a Ciudad Real. La banda criminal, segons informa la Guàrdia Civil, comprava vehicles d'alta gamma de segona màa Alemanya i els traslladaven fins a l'estaciód'ITV de Tomelloso perquè passessin la primera inspecció. Els vehicles en qüestió tenien pocs anys d'antiguitat, tres o quatre com a màxim, i amb molt de quilometratge -tots sobrepassaven els 250.000 km-. Un cop a Espanya, se'ls manipulava el comptaquilòmetres per deixar-los amb menys de 100.000 km, i eren venutsa elevats preus.

Les vendes es duiena terme a través de pàgines web o concessionaris afins a l'organització.En el procésfins a la venda final a la persona estafada, l'organitzaciófalsificava la documentació dels vehicles iusurpava identitats d'altres persones.Les 61 estafes localitzadesvan tenir lloc en poblacions de 24 províncies espanyoles, entre les quals es troba una venda a Móra la Nova.

tracking