Diari Més

Trànsit

El vehicles hauran de portar una etiqueta que indiqui quant contaminen

S’enviaran els distintius ambientals als titulars de 16 milions de vehicles classificats com Zero, Eco, C i B

La DGT etiquetarà els vehicles en funció del grau de contaminació

La DGT etiquetarà els vehicles en funció del grau de contaminacióDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La DGT ha classificat el parc automobilístic en funció del seu impacte contaminant. El resultat de la classificació, que es publicarà al BOE, reconeix un total de 16 milions de vehicles com a nets. Els titulars d’aquests rebran en els propers dies una etiqueta per enganxar a l’automòbil que l’identificarà com a tal. Zero emissions, ECO, C i B són les quatre modalitats amb les quals s’han classificat.

La classificació

Els vehicles Zero emissions són ciclomotors, tricicles, quadricicles; turismes; furgonetes lleugeres, vehicles de més de 8 places i vehicles de transport de mercaderies classificats en el registre de la DGT com vehicles elèctrics de bateria, vehicles elèctrics d’autonomia estesa, vehicles elèctric híbrids endollables amb una autonomia mínima de 40 quilòmetres o vehicles de pila de combustible.

Són ECO tots aquells turismes, furgonetes lleugeres, vehicles de més de 8 places i vehicles de transport de mercaderies classificats en el registre com a vehicles híbrids endollables amb una autonomia menor als 40 quilòmetres, vehicles híbrids no endollables, vehicles propulsats per gas natural o per gas liquat del petroli.

Portaran l’etiqueta C els turismes i furgonetes lleugeres de gasolina matriculades a partir de 2006 i dièsel a partir de 2014, així com, els vehicles de més de 8 places i els de transport de mercaderies, tant de gasolina com dièsel, matriculats a partir de 2014.

Per últim, l’etiqueta B la duran els turismes i furgonetes lleugeres de gasolina matriculades a partir del gener del 200 i dièsel a partir de genere de 2006, així com els vehicles de mñes de 8 places i els de transport de mercaderies matriculats a partir de 2005.

Beneficiar qui menys contamina

La classificació del parc té com a objectiu discriminar positivament els vehicles més respectuosos amb el medi ambient i ser un instrument eficaç en polítiques municipals, siguin restrictives de trànsit en episodis d’alta contaminació, com de promoció de noves tecnologies mitjançant beneficis fiscals o relatius a la mobilitat i el medi ambient.

La categorització s’ha originat en el Pla Nacional de la Qualitat de l’Aire i Protecció de l’Atmosfera 2013-2016 (Pla Aire), en el qual s’afirma que tant les partícules com el diòxid de nitrogen tenen en el trànsit rodat la principal font d’emissió a les grans ciutats. Per aquest motius, el pla proposa la classificació dels vehicles en funció dels nivells de contaminació que emeten.

tracking