Diari Més

Torrent inicia una ronda de consultes telefòniques per buscar candidat a la investidura

JxCat ha plantejat la possibilitat d'investir Turull aquest mateix dijous per avançar-se a la decisió del Suprem

El president del Parlament, Roger Torrent, al despatx d'audiències.

Torrent inicia una ronda de consultes telefòniques per buscar candidat a la investiduraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, ha iniciat la ronda de consultes telefònicament amb els grups parlamentaris amb l'objectiu de cercar un candidat que se sotmeti al debat d'investidura a la presidència de la Generalitat, segons han assegurat fonts pròximes a la presidència. Per tant, s'obre la porta a celebrar un ple d'investidura en les pròximes hores. DE fet, JxCat ha plantejat investir Jordi Turull demà mateix, un dia abans que el Suprem decideixi si envia l'exconseller de la Presidència a la presó de manera preventiva. Els diputats de JxCat estan reunits al Parlament i en les últimes hores s'han intensificat les trobades entre diputats de JxCat i el mateix Torrent. És la tercera ronda de contactes que Torrent fa com a president de la cambra catalana, les dues anteriors les va fer presencialment amb els presidents dels grups parlamentaris. En la primera va proposar Carles Puigdemont i, en la segona, Jordi Sànchez.

Els diputats de JxCat, Elsa Artadi, Damià Calvet i Albert Batet han abandonat durant uns minuts la reunió del grup parlamentari de JxCat per trobar-se amb Torrent. La nit al Parlament està sent d'anades i vingudes amb la voluntat d'accelerar el calendari previst després que el Suprem hagi anunciat la citació dels diputats que són investigats: Jordi Turull, Carme Forcadell, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa i Marta Rovira. El jutge Pablo Llarena estudiarà si els envia a la presó com a mesura cautelar. A més, Llarena també comunicarà divendres les interlocutòries de processament als 27 investigats. És a dir, informarà a qui processa i per quins delictes els envia a judici.

Tot i que aquest matí Torrent ha anunciat una ronda de consultes per aquest dijous, l'anunci del Suprem ha fet trontollar el pla previst de fer el ple d'investidura la setmana que ve.

Aquest matí, abans de l'anunci del Suprem i amb la candidatura de Turull a punt de fer-se oficial, el govern espanyol ha advertit que «vigilarà» i estarà molt pendent del que faci Turull si és escollit president de la Generalitat. Fonts de l'executiu de Rajoy han recordat que té «l'espasa de Dàmocles de la llibertat provisional». «Té causes pendents. Sap què passa si es traspassa la línia, ja ha estat a la presó», han afegit les mateixes fonts en conversa amb la premsa des dels passadissos del Congrés.

tracking