Diari Més

JxCat pacta amb ERC tenir un candidat alternatiu en 48 hores si Sànchez perd els recursos judicials

L'acord signat dimarts passat també inclou el disseny de l'executiu

La Fiscalia presentarà «probablement» aquest divendres l'escrit sobre l'alliberament de Sànchez.

La Fiscalia presentarà «probablement» aquest divendres l'escrit sobre l'alliberament de SànchezACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

JxCat ha pactat amb ERC tenir una alternativa a Jordi Sànchez en 48 hores si es perden els recursos judicials per tal que el número 2 de JxCat pugui sortir de la presó per assistir al ple d'investidura. Segons ha avançat Naciodigital, l'acord es va firmar el passat dimarts i preveu el compromís de Carles Puigdemont de posar un altre nom sobre la taula sense dilacions després que sigui tombat l'últim recurs judicial. Sànchez està a l'espera que la sala segona del Tribunal Suprem resolgui el recurs que va presentar el passat dilluns contra la decisió del jutge Pablo Llarena de no permetre-li sortir de Soto del Real per ser investit president de la Generalitat. Un cop el Suprem es pronunciï, la defensa també podria recórrer al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), que hauria de resoldre la petició en 48 hores. L'acord signat també inclou, segons Naciodigital, el disseny de l'executiu en 13 conselleries, les mateixes que l'anterior legislatura.

Des d'ERC han insistit en les últimes hores en la necessitat que la investidura sigui «efectiva» per poder formar Govern i acabar amb el 155. Així ho ha manifestat també el diputat i conseller cessat d'Afers Exteriors, Raül Romeva, en una entrevista a l'ACN. Segons Romeva, la investidura de Sànchez és «perfectament possible» però alhora defensa que ha de ser «efectiva».

Inicialment, la defensa de Sànchez va anunciar un recurs a Estrasburg i això va fer que el president del Parlament, Roger Torrent, suspengués el ple d'investidura previst pel passat dilluns. Però els advocats de Sànchez van canviar d'estratègia i, finalment, van decidir que esgotarien les vies de la justícia espanyola presentant un recurs al Suprem.

Un canvi que ha suposat allargar la incertesa sobre la investidura i que va fer aflorar el debat sobre si ja s'havia de posar un nom alternatiu sobre la taula. En la reunió del grup parlamentari de JxCat encapçalada per Carles Puigdemont es va decidir mantenir la candidatura de Sànchez argumentant que hi ha «temps» i «marc legal» per a la seva investidura.

tracking