Diari Més

Forn va sol·licitar sortir de la presó per fer-se un tractament després de donar positiu en la prova de la tuberculina

La Fiscalia s'oposa a deixar-lo en llibertat i des d'Interior asseguren que no té cap malaltia

La Fiscalia s'oposa a deixar-lo en llibertat i des d'Interior asseguren que no té cap malaltia.

Forn va sol·licitar sortir de la presó per fer-se un tractament després de donar positiu en la prova de la tuberculinaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa del conseller destituït Joaquim Forn –empresonat a Estremera des del 2 de novembre- va tornar a sol·licitar dilluns passat al Tribunal Suprem que el deixés en llibertat. A banda dels arguments defensats anteriorment, al·legava motius personals. Segons confirma el Ministeri de l'Interior, el conseller destituït ha donat positiu en la prova de la tuberculina i, per això, el seu lletrat havia sol·licitat que pogués rebre un tractament antibiòtic fora de la presó. La Fiscalia, però, ja ha avançat que s'oposa a deixar-lo en llibertat, tot i que el jutge Pablo Llarena ha de dictar encara la interlocutòria on decideixi si li manté o no la mesura cautelar de la presó preventiva. Fonts del ministeri, però, han afirmat que Forn no pateix cap malaltia i que el test de la tuberculina ha revelat que ha tingut «algun contacte en la seva vida, possiblement de petit, amb el bacteri de la tuberculosi». Les mateixes fonts asseguren que «en cap cas» això significa que pateixi la malaltia i assegura que aquest extrem està «completament descartat» per les proves mèdiques a les que tots els interns estan sotmesos.

Des d'Interior apunten que hi ha un protocol establert que determina que si es detecta qualsevol incidència es pot procedir, si fos necessari, a hospitalitzar l'intern, evacuar-lo del centre penitenciari o a tractar-lo per un equip mèdic especialitzat. En el cas de Forn, però, al·leguen que no ha calgut posar en marxa cap d'aquests mecanismes ja que «l'intern no pateix cap malaltia».

tracking