Diari Més

Albiol amenaça d'allargar el 155 i «modular-ne la intensitat» si el Govern el lidera «un pres, un fugit o un imputat»

El líder del PPC assegura que no és un plantejament pactat amb Rajoy però entén que pot ser una idea compartida

El candidat del PP a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, durant la seva intervenció a l'auditori de Salou, el 17 de desembre del 2017 (Horitzontal).

Xavier García Albiol, PPCACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PPC, Xavier García Albiol, ha amenaçat aquest dijous de perllongar el període d’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya si els independentistes decideixen posar al capdavant del Govern de la Generalitat algú que tingui causes pendents derivades del procés. «Entenem que si al front del Govern es posés algú que està a la presó, que està imputat per sedició o per delictes greus, o algú fugit de la justícia, no es respectaria l’esperit del que es volia amb el 155, que era tornar a la normalitat», ha sentenciat, tot afegint que si això passés, ell seria partidari d’aprofitar que s’hauria de plantejar al Senat per «modular la intensitat i la profunditat» de les mesures fins «aconseguir que la normalitat torni» a Catalunya.

Albiol ha llençat aquesta amenaça des de la roda de premsa posterior a la reunió de la direcció del seu partit. El popular, a més, ha reconegut que la proposta no ha estat consensuada amb el govern de Mariano Rajoy ni amb el PP espanyol. «No és un posicionament oficial», ha dit, tot i considerar que podria ser una idea compartida si veuen que al capdavant del Govern hi ha «presos, fugits o imputats». Albiol ha fet aquesta reflexió després que en els darrers dies s’estigui parlant, des del món independentista, de la possibilitat que la investidura col·loqui a la presidència Carles Puigdemont, que està a Bèlgica, Jordi Sánchez, que està a presó preventiva a Soto del Real, o Jordi Turull, que està imputat per possible sedició i rebel·lió. «Els demanaria que deixin de barallar-se i que pugui haver un Govern el més normal possible», ha dit dirigint-se als sobiranistes.

tracking