Diari Més

La fiscalia demana al Suprem allargar la causa per rebel·lió fins als 18 mesos

Si el magistrat instructor ho acorda, es podria prorrogar encara més la presó preventiva i s'ajornaria la possible inhabilitació abans d'obrir el judici

Façana principal del Tribunal Suprem, amb periodistes en primer terme.

El Suprem cita Boya i Gabriel el 14 de febrer, Rovira i Pascal el dia 19 i Mas i Lloveras el 20ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia ha demanat al magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena que instrueix la causa per rebel·lió contra el Govern que declari complexa la investigació i l'allargui dels sis mesos establerts als 18 mesos, o sigui un any més. Ara Llarena dóna tres dies a les parts perquè es posicionin a favor o en contra, i després decidirà. Si decideix allargar la instrucció, podria provocar l'allargament de la presó preventiva per al vicepresident destituït Oriol Junqueras i el conseller d'Interior destituït Joaquim Forn, així com Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Alhora, impediria inhabilitar-los preventivament abans del judici.

Segons han explicat fonts del ministeri públic, la Fiscalia ha fet aquesta petició al jutge instrucció seguint l'article 324.2 de la Llei d'enjudiciament criminal. El ministeri públic justifica la petició perquè en la causa hi ha un número elevat de persones investigades, perquè existeix una prova documental abundant i perquè s'han practicat diligències a l'estranger perquè cinc dels investigats estan a Bèlgica.

tracking